Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cez víkendové dni budete potrebovať dáždnik
Zdielať na

Cez víkendové dni budete potrebovať dáždnik

BRATISLAVA / Piatok 30. septembra sa na našom území začal so zamračenou oblohou a na mnohých miestach pršalo, lokálne to bolo aj intenzívnejšie. Nedivme sa, sme pod vplyvom veľmi rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu a tá nás zásobuje aj oblačnosťou aj zrážkami.

Popoludní zrážky ustáli, zmenšila sa miestami aj oblačnosť. No pred nami je noc, tá bude kópiou dnešného dňa. Postupne sa opäť zamračí, pridá sa aj dážď, alebo prehánky. Teplota poklesne na 12 až 8, v dolinách môže byť o stupeň chladnejšie. Deň zostane naďalej prevažne s oblačnou až zamračenou oblohou, na viacerých miestach bude pršať. 

Cez deň ale môžeme čakať miestami zmenšenú oblačnosť. Denná teplota dosiahne na 16 až 20°C, na severe bude chladnejšie, od 12 do 16°C. Vietor iba slabý. Aj začiatok nového pracovného týždňa bude mať ešte mód počasia z víkendu.

Situácia sa však začne zlepšovať

Tlakovú níž vymení tlaková výš. To bude znamenať, že razantne ubudnú zrážky, oblačnosť, ale zase bude studenšie ráno a vrátia sa aj prízemné mrazíky do nížin Slovenska. Zrána sa vytvorí hmla, ale tá sa rýchlo rozplynie. Cez deň sa očakáva denná teplota od 17 do 22°C, na severe okolo 15°C.

A kedy táto zmena nastane?

Môžeme sa tešiť na druhú polovicu týždňa. Ak sa ukážu výstupy numerických modelov ako pravdivá, znamenalo by to, že slnko by sa u nás mohlo usmievať na krajinu aspoň 5-7 dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy