Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
J&T BANKA upriamuje pozornosť na ochranu morských ekosystémov
Zdielať na

J&T BANKA upriamuje pozornosť na ochranu morských ekosystémov

Zdroj: SITA

INZERCIA / Využívať súkromné jachty na výskum morských ekosystémov. Táto originálna myšlienka nezávislej iniciatívy Yachts for Science zaujala J&T BANKU. Preto banka spolu s Yachts for Science otvára tému udržateľnosti morských ekosystémov aj pre svojich klientov a inšpiruje ich osobne sa angažovať. Oceán je najväčší ekosystém na Zemi a najdôležitejší stabilizátor klímy, no zároveň najmenej preskúmaná časť planéty.

V rámci iniciatívy Yachts For Science súkromné jachty z celého sveta naloďujú vedcov a prístroje, aby spoločne mapovali svetové moria a oceány. Je to dôležité pre nás všetkých, bez ohľadu na to, či žijeme pri mori alebo vo vnútrozemí. Svetové moria a oceány sú dnes v ohrození. Absorbujú skleníkové plyny a nadbytočné teplo, ktoré produkujeme. Tým sa prehrievajú, okysľujú a ubúda v nich kyslík. Najviac postihnuté oblasti sa stávajú nepriateľskými k životu, biodiverzita v nich sa mení a my ani nevieme presne ako. Ťažko môžeme tento ekosystém chrániť, ak ho nepoznáme.

SITA

​​Doteraz vedci zmapovali len 10 % morského života a menej ako 10 % dna oceánov. Ukazuje sa, že na svete máme viac výskumných programov ako lodí, ktoré by vedcov dostali na more. Klimatické zmeny však zapli alarm pre všetkých, a tak sa súkromní jachtári rozhodli pomôcť s výskumom morí osobne. S ich podporou by sa mohlo podariť zmapovať celé morské dno už do roku 2030.

Anna Macaláková, riaditeľka J&T BANKY: „Otvárame túto tému, pretože veríme, že investovať čas, energiu a prostriedky do rozširovania poznatkov a nových vedeckých objavov je tá správna cesta, ktorá dáva zmysel nielen pre našu budúcnosť, ale aj súčasnosť.“

SITA

​Pomáhať tam, kde iní nemôžu, či už svojou odbornosťou, majetkom, alebo vplyvom, je vo svete trendom a prináša prospech všetkým. Ak zostaneme pri udržateľnosti, Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates a mnohé ďalšie zvučné mená investujú milióny do výskumu a ochrany životného prostredia, vyvíjajú nové technológie na boj proti klimatickým zmenám, zakladajú medzinárodné iniciatívy. Dnes už vo svete existuje vplyvná komunita ľudí, ktorí sa rozhodli časť svojho majetku, prestíže a energie venovať podpore udržateľnosti života na Zemi.

SITA

​Každý z nás má denne na výber, ako ekologicky bude jesť, cestovať, obliekať sa. Môžeme však vždy urobiť o krok viac – vďaka svojej profesii, znalostiam či vplyvu. Všetko sa zarátava na spoločný účet pre udržateľnosť života a má svoj jedinečný zmysel a hodnotu. ​

SITA

J&T BANKA, privátna a investičná banka úspešných:

J&T BANKA sa strategicky zameriava na klientov, ktorí sa vyznačujú vysokou mierou individuality. Od roku 1998 sme partnerom našich klientov v mnohých oblastiach života. Pomáhame im majetok zhodnotiť, ochrániť a odovzdať ho ďalším generáciám a v neposlednom rade si ho náležite užívať. Máme pevné zázemie skupiny J&T. Svojim klientom poskytujeme služby, ktoré pomáhajú riešiť nielen súčasné potreby, ale zohľadňujú aj širšie rodinné vzťahy a dlhší časový horizont. Ochraňujeme váš majetok nielen pred ekonomickými vplyvmi, ale aj proti legislatívnym zmenám a behu života. Naše služby zahŕňajú multigeneračnú správu majetku a nástupníctvo, investičné poradenstvo, obchodovanie s cennými papiermi či služby lifestyle manažmentu.

;authuser=0">
;authuser=0

Najčítanejšie správy