Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rodičov a žiakov strednej školy pobúrila nočná, veľmi vulgárna správa, ktorú im vraj odoslal jeden z učiteľov
Zdielať na

Rodičov a žiakov strednej školy pobúrila nočná, veľmi vulgárna správa, ktorú im vraj odoslal jeden z učiteľov

TRNAVA / V Trnave riešia poburujúcu správu stredoškolského učiteľa, ktorú údajne adresoval približne o pol tretej ráno študentom, rodičom aj kolegom. Ten sa však bráni tvrdením, že jeho konto na webstránke EduPage niekto zneužil a túto vulgárnu správu napísal v jeho mene. Tak či tak, hlavnou postavou incidentu je učiteľ digitálnych technológií, ktorému možno malá nepozornosť spôsobila veľkú nepríjemnosť.

Prípad stredoškolského učiteľa z Trnavy by mohol tento výrok vystihovať, samozrejme, pokiaľ naozaj platí verzia, podľa ktorej sa stal obeťou spiknutia. Do redakcie TV JOJ divák poslal printscreen vulgárneho a poburujúceho odkazu odoslaného z účtu učiteľa známej strednej školy v Trnave.

Štáb TV JOJ oslovil riaditeľa školy, ktorý nebol ochotný sa k prípadu verejne vyjadrovať, štáb odkázal na zriaďovateľa školy. "Okamžite po zverejnení predmetnej správy škola vulgárny obsah vymazala. Do účtu jedného zo zamestnancov školy sa pravdepodobne prihlásila doteraz neznáma osoba, ktorá pod cudzím menom obsah publikovala. Škola pripravuje opatrenia, aby sa už podobná situácia nezopakovala," informuje Natália Petkáčová, hovorkyňa Trnavského samosprávneho kraja.

Pravdepodobnejšie mohli študenti využiť nepozornosť učiteľa v škole, ktorý sa už medzitým na stránku prihlásil. Lenže správa bola odoslaná v noci. Študenti napísali správu buď počas vyučovania a načasovali odoslanie v noci, alebo získali prístupové údaje na jeho účet. Experti z oblasti digitálnej bezpečnosti nepredpokladajú, že by sa niekto musel na stránku so štandardným stupňom zabezpečenia nabúrať. Pravdepodobnejšia je verzia tzv. fishingu. 

Paradoxné na tom je to, že učiteľ okrem iného vyučuje predmet digitálna gramotnosť pedagogických a odborných zamestnancov. Na druhej strane, pokiaľ svojho učiteľa dokázali preskočiť jeho vlastní študenti, hovorí to o kvalite učiteľa. Až na to, že takáto lekcia mohla byť ušľachtilejšia bez poburujúcich vulgarizmov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy