Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prokurátor podal obžalobu na Mareka Paru, advokáta Fica a Kaliňáka
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na Mareka Paru, advokáta Fica a Kaliňáka

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Podľa portálu Aktuality.sk prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na advokáta Mareka Paru.

Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dňa 9. septembra 2022 podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu v trestnej veci vedenej proti Mgr. M. P., ktorý je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Obžaloba pripadla zákonnému sudcovi ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," povedala hovorkyňa súdu Kudjáková.

Ide o akciu Kaifáš, právnik sa mal podieľať na odstavení a diskreditácii prokurátora Vasiľa Špirka. Prípad bude viesť sudca ŠTS Peter Pulman.

Paru už dávnejšie obvinili aj v akcii Súmrak spolu s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom. Viac ako dva mesiace ho orgány činné v trestnom konaní stíhali väzobne. Prokuratúra sa snaží dokázať prepojenia medzi bývalým trojnásobným premiérom a ďalšími osobnosťami známymi zo súdnych procesov. Najviac sa spomínajú podnikateľ Norbert Bödör či niekdajší policajný prezident Tibor Gašpar. V prípade je kľúčová aplikácia Threema, ktorú verejnosť spoznala počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy