Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vandali opäť dolámali kríže na krížovej ceste. Radnica plánuje zmeny, aby vinníci trestu neušli
Zdielať na

Vandali opäť dolámali kríže na krížovej ceste. Radnica plánuje zmeny, aby vinníci trestu neušli

SABINOV / Krížová cesta za mestom Sabinov sa stala už po tretíkrát terčom vandalov. Tieto vyčíňania zašli až do lámania drevených krížov s betónovými základmi.

Krížová cesta za mestom Sabinov sa stala už po tretíkrát terčom vandalov. Tieto vyčíňania v minulosti zašli až do lámania drevených krížov s betónovými základmi, pričom inak tomu nebolo ani tentokrát. Mesto Sabinov sa pokúšalo už v minulosti zabrániť tomuto vyčíňaniu trestným oznámením, ktoré skončilo odložením.

Na stole sú tentokrát zmeny, ktoré bude musieť mesto aplikovať do praxe. Radnica debatuje o pláne novej krížovej cesty a o opatreniach, aby prípadní vandali trestu neušli. Podľa slov turistov a miestnych obyvateľov ide o problém, ktorý potrebuje riešenie, pričom pochybujú, že ide o dielo jedného vandala.

Hovorca sabinovskej radnice nazval toto vyčíňanie tretím dejstvom skazy. Podľa vyjadrení ide o stelesnenie neúcty v praxi. Kríže na krížovej ceste lemovali aj turistickú trasu smerom k rozhliadni. V minulosti bolo toto vyčíňanie brané ako priestupok, ktorý sa skončil odložením. Hovorca mesta Sabinov sa vyjadril, že podanie ďalšieho trestného oznámenia by bol krok do stratena. Polícii sa k vlastníctvu krížov nikto neprihlásil. Kríže sú totižto dielom dobrovoľníkov spred dvanástich rokov. 

"Pán primátor sa toho veľmi chopil. Plánujeme to vysporiadať tak, aby to patrilo mestu," uzatvára Juraj Vrábel, hovorca mesta Sabinov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy