Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vyšetrovanie vraždy študentky skončilo bez obvinení
Zdielať na

Vyšetrovanie vraždy študentky skončilo bez obvinení

Zdroj: TV JOJ

Podozrivého z jej vraždy našli koncom leta obeseného

Barbora zmizla vlani 31. augusta v skorých ranných hodinách po odchode z diskotéky v centre Bratislavy.

Neďaleko mesta Újutvár pri diaľnici M1 1. septembra okolo 14. hodiny dostala maďarská polícia oznámenie od nemeckého manželského páru, že objavil nahú mŕtvolu dobitého mladého dievčaťa bez dokladov totožnosti. Náušnice, ktoré malo, zodpovedali policajnému popisu. Obeť doviezli na miesto nálezu autom.      

Na tlačovej konferencii 11. septembra 2008 polícia na základe porovnania vzoriek krvi študentky s krvou jej príbuzných potvrdila, že nájdené telo patrí Barbore Mrovčákovej. Súdno-znaleckou pitvou sa zistili na jej lebke štyri krvné podliatiny, mala zlomený nos, krvné podliatiny na krku, hrudníku, ľavej strane líca a ústach, taktiež mala zlomený hrtan. Príčinou smrti, ktorá bola určená na 31. augusta v ranných hodinách, bolo udusenie škrtením.      

Z vraždy bol podozrivý Juhoafričan Neville Naido, trvale žijúci v Slovenskej republike, ktorého však našli vlani 7. septembra obeseného. Ten sa 4 dni predtým prihlásil na polícii ako svedok. Uviedol, že s Barborou bol naposledy 31. augusta 2008 okolo piatej hodiny ráno, kedy spolu odchádzali z diskotéky. Polícia ešte pred samovraždou Naida vykonala obhliadku domu, v ktorom býval a zaistila pri nej krvavé stopy. Z výsledkov expertíz sa zistilo, že patrili mŕtvemu dievčaťu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy