Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Luníku IX bojujú potkany o kúsok potravy
Zdielať na

Na Luníku IX bojujú potkany o kúsok potravy

Televíznemu štábu televízie JOJ sa v noci nadnes podarilo na Luníku IX nakrútiť autentické zábery, na ktorých sa bijú stovky potkanov o kus potravy.

Televíznemu štábu televízie JOJ sa v noci nadnes podarilo na Luníku IX nakrútiť autentické zábery, na ktorých sa bijú stovky potkanov o kus potravy. Hlavu v smútku z katastrofálnej situácie nemajú len veterinári, ale aj susedné sídliská, ktoré sa obávajú premnoženia.

"To je obrovská sila. Z hygienického hľadiska je to katastrofálny stav. Ich agresivita v tlupách enormne narastá," vysvetľuje Juraj Toporčák z Univerzity veterinárneho lekárstva. Podľa neho môžu potkany na človeka prenášať besnotu, toxoplazmózu či salomelózu. Je pritom celkom bežné, že po vonku pobehujú aj celkom malé deti.

Ako televíziu JOJ informoval vedúci komunikačného odboru Jaroslav Vrábeľ deratizáciu sídliska zabezpečilo mesto už minulý mesiac. Dodal, že stála okolo 1000 eur. "Od deratizérov máme informáciu, že na jednu dieru pripadá približne osem potkanov. Dier je tam asi 500," upresnil údaje ďalej Vrábeľ. Znamenalo by to, že na sídlisku sa pohybuje po nociach 4000 choroby šíriacich hlodavcov.

V minulom roku prišlo v rómskej osade vďaka potkanom o život len 4- mesačné dieťatko.

Zdielať na

Najčítanejšie správy