Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka zo Šale, ktorá deťom vulgárne nadáva a vyhráža sa zabitím, vraj miluje len mladšieho syna
Zdielať na

Matka zo Šale, ktorá deťom vulgárne nadáva a vyhráža sa zabitím, vraj miluje len mladšieho syna

ŠAĽA / Matka (32), ktorá deťom vulgárne nadáva a vyhráža sa zabitím, uviedla v statuse, že miluje len mladšieho syna. Pred niekoľkými mesiacmi to napísala verejne na Facebooku. Ide o ženu zo Šale, ktorá nevhodné správanie sa k deťom vysiela naživo cez sociálnu sieť. Polícia aj sociálna kuratela na prípade intenzívne pracujú a zhromažďujú dôkazy.

Nevhodné správanie matky sa nedeje za dverami bytu, ale všetko ona sama vysiela naživo cez sociálnu sieť. Počas pondelkového rozhovoru najskôr všetko poprela, potom sa zas priznala.

Už pred dvomi rokmi sa žena zverila v komentári na sociálnej sieti, že staršieho syna vraj nemiluje, ale iba mladšieho. Uvedomuje si vraj, že to je choré a dúfa, že sa to dá liečiť. "Nakupujete, staráte sa oň, nedáte naň dopustiť, no to je všetko. On sa chce k vám pritúliť, chce počuť, že ho milujete, no nič z toho nie je," uviedla na sociálnej sieti matka detí. 

Počas nakrúcania vo dverách stál aj starší z chlapcov

To, v akom prostredí vyrastajú, bolo vidieť na jeho správaní. "Rodič je pre dieťa určitým nepísaným vzorom, čiže to, čo doma vidí pokladá za normu, napodobňuje svojich rodičov, ako sa správajú, čo hovoria," takto vysvetľuje správanie detí nezávislá psychologička a rodinná terapeutka, Miriam Solárová.

​Sociálna kuratela sa o rodinu zaujíma už od mája

Opakovane sa stretávajú a pracujú nielen s deťmi, ale aj s matkou. Podľa nich ide o dlhodobý proces. "Cieľom je poskytnúť pomoc pri riešení problémovej situácie, tak, aby rodičia dokázali vo svojom domácom prostredí zabezpečiť všetky potreby dieťaťa," uviedla hovorkyňa úradu práce, Barbara Túrosová. "Ja si ich nedám zobrať. Kurately vedia, že ja sa starám," hovorí matka detí. 

Polícia momentálne zabezpečuje dôkazy

Informácie získavajú aj od svedkov. Ďalší postup vo veci bude stanovený po konzultáciu s príslušnou prokuratúrou. Podľa psychologičky je vo všeobecnosti pre deti v rodinách ťažko zvládnuteľné nielen fyzické, ale hlavne psychické týranie. "Je oveľa náročnejšie pre dieťa, ako to fyzické, lebo ako sa hovorí bolesť prebolí," hovorí Solárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy