Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragédia v Námestove: V rodinnom dome zhorel invalidný dôchodca
Zdielať na

Tragédia v Námestove: V rodinnom dome zhorel invalidný dôchodca

NÁMESTOVO / Presne o polnoci vypukol požiar v rodinnom dome v Námestove. Tamojší profesionálni aj dobrovoľní hasiči boli rýchlo na mieste, ale invalidného dôchodcu už nemohli zachrániť. Starý mládenec zomrel vo svojej izbe.

"Už sa neraz stalo, že prispal s cigaretou, aj paplóny mal ohorené a možno, aj toto sa mu stalo osudným. Babka mu vždy hovorila, aby nefajčil v izbe, aby nezhorel. Teraz, ako by sa to celé naplnilo tej babke," hovorí neter nebohého. 

Požiar rodinného domu za sebou zanechal spúšť

"Pri prieskume hasiči našli dve osoby, z toho jednu imobilnú, ktoré boli evakuované z budovy," informuje hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Michal Kypus. Po požiari dvoch ľudí odviezli do nemocnice.

Hasiči našli osobu bez známok života 

"V miestnosti odkiaľ sa šíril požiar bola nájdená ešte jedna osoba bez známok života," uviedol Kypus. Hasiči do dvadsať minút požiar zlokalizovali. Presná príčina požiaru nie je známa. Rodinní príslušníci nevylučujú to, že požiar spôsobila neuhasená cigareta.

Príbuzní na neho spomínajú v dobrom 

"My sme s ním vyrastali, bol starý mládenec, on neublížil. On bol veselá kopa. Bude nám chýbať, nezaslúžil si takúto smrť," hovorí neter nebohého. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy