Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Igorovi Matovičovi prelepili oko protifašistickou nálepkou
Zdielať na

Igorovi Matovičovi prelepili oko protifašistickou nálepkou

Zdroj: noviny.sk/Zomri Instagram

BRATISLAVA / V piatok, 24. júna, sa na satirickej stránke Zomri objavila fotografia, na ktorej má minister financií Igor Matovič prelepené oko protifašistickou nálepkou.

Na chodbe pred vstupom do budovy ministerstva financií niekto prelepil na fotografii oko Igora Matoviča nálepkou, ktorá zobrazuje prečiarknutý rovnoramenný kríž Hlinkovej gardy. Podľa autora komentáru, ktorý zdieľala stránka Zomri, mal Matovič neskôr nálepku odstrániť. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Bez fašistov by veto neprelomili

V stredu, 22. júna, hlasovali poslanci o osude prorodinného balíčka Igora Matoviča.  Išlo o balíček, ktorý bol najprv prezentovaný ako protiinflačná pomoc, no následne ho jeho tvorca Igor Matovič otvorene nazval balíčkom na pomoc rodinám. Poslanci hlasovali o štrnástich pripomienkach hlavy štátu bez odporúčania gestorského výboru. Zo 140 prítomných poslancov podporilo prezidentkine výhrady len 68 z nich a teda pripomienky prezidentky parlament neschválil. 

​Od prelomenia veta verejnosť Igora Matoviča kritizuje za spoluprácu s fašistami. Matovič sa na svojom profile obhajuje a tvrdí, že všetko robí v záujme rodín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy