Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Delegácia zo Spojených arabských emirátov na Slovensku: Cieľom je prerokovanie ekonomickej spolupráce
Zdielať na

Delegácia zo Spojených arabských emirátov na Slovensku: Cieľom je prerokovanie ekonomickej spolupráce

BRATISLAVA / Prerokovanie možností rozšírenia ekonomickej spolupráce medzi Slovenskom a Spojenými arabskými emirátmi je hlavným cieľom pracovnej návštevy delegácie tejto krajiny v Bratislave.

Pracovnú návštevu vedie podpredseda vládneho Úradu pre hospodársky rozvoj Abú Zabí Rashid Abdulkarim Al Blooshi. Členmi jeho delegácie sú predstavitelia vládnych inštitúcií Abú Zabí pre investície a rozvoj, ktorí majú mandát a oprávnenie reálne rozhodovať o investíciách a prípadných konkrétnych projektoch spolupráce.

Investično-ekonomickú misiu vyslal na Slovensko prezident Spojených arabských emirátov šejk Mohamed bin Zájed Al Nahján. Koncom januára sa s ním stretla prezidentka Zuzana Čaputová, za účasti ministra hospodárstva Richarda Sulíka, v Dubaji počas svetovej výstavy a pozvala predstaviteľov na Slovensko.

Veľká príležitosť pre Slovensko

"Zloženie delegácie vychádza z konkrétnych oblastí ďalšej možnej ekonomickej spolupráce, vrátane energetiky, dopravy a turizmu," informuje rezort hospodárstva. Okrem predstaviteľov ministerstva hospodárstva Richarda Sulíka, Jána Oravca a Karola Galeka, delegáciu prijme prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger, šéf rezortu zahraničia Ivan Korčok, minister obrany Jaroslav Naď a aj šéf rezortu dopravy Andrej Doležal. Táto misia je pre Slovensko príležitosťou pre posilnenie hospodárskych vzťahov a konkrétnu spoluprácu slovenských firiem.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy