Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Oblial sa benzínom a škrtol zápalkou: Muž takmer zhorel po hádke s vlastnou ženou
Zdielať na

Oblial sa benzínom a škrtol zápalkou: Muž takmer zhorel po hádke s vlastnou ženou

BANSKÁ BYSTRICA / Šokujúci prípad na strednom Slovensku. Po hádke s partnerkou sa na ulici polial benzínom a podpálil 42 ročný muž. Nešťastie sa stalo pred zariadením pre sociálne slabších v Banskej Bystrici, ľudskú fakľu sa snažili zahasiť vodou ľudia z okolia.

Dvojica sa hádala pred banskobystrickým útulkom, kde žena s deťmi býva. Muž podľa svedkov prišiel za ňou. "Videli sme, ako si chlap ide ľahnúť a obliať sa, videli sme ten oheň. Neviem, prečo to spravil, vraj pre ženu," znejú hlasy svedkov šokujúcej udalosti.

Benzín aj zápalky si priniesol so sebou. Prečo sa dvojica hádala, ani ďalšie konanie muža, ktoré nasledovalo, si nikto vysvetliť nevie. Horiacemu pribehli na pomoc ľudia z neďalekej firmy a pokúšali sa ho uhasiť. "Zacítili sme vôňu benzínu, hádali sa s manželkou. Ľudia začali kričať 'Horí pomôžte!', my sme zobrali vodu a uhasili sme ho čím sa dalo," povedal jeden z pracovníkov spoločnosti.

Na mieste boli hasiči aj záchranári. Ťažko popáleného muža ošetrovali hneď na mieste. "Bola vyslaná ambulancia, po prvotnom ošetrení ho s popáleninami previezli do nemocnice v Banskej Bystrice," uviedol hlavný lekár operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Július Pavčo. Stav 42-ročného muža je mimoriadne vážny, záchranársky vrtuľník ho podvečer previezol do popáleninového centra v Bratislave.

Incident sa odohral pred zariadením pre sociálne slabších, ľudia z neďalekých domov hovoria, že muž, ktorý sa dnes podpálil, tam robil problémy už pred týždňom. Zrejme partnerské nezhody však teraz vyvrcholili za dramatických okolností. "Polícia vec preverila a stanovila, že nejde o trestný čin ani priestupok, a preto to nateraz riešiť nebude," uzavrela hovorkyňa banskobystrickej políce Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy