Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž pri popíjaní napadol kamaráta sklenenou fľašou. Za pokus o vraždu mu hrozí väzba
Zdielať na

Muž pri popíjaní napadol kamaráta sklenenou fľašou. Za pokus o vraždu mu hrozí väzba

LACKOVCE / Pri popíjaní sa dvaja kamaráti pohádali tak, že spolu začali zápasiť. 54-ročný Lackovčan staršieho muža najskôr udrel sklenenou fľašou po hlave. Keď sa rozbila, neprestal. Podľa polície črepinou od fľaše začal protivníka bodať do tváre a krku. Za pokus o vraždu ho chce prokurátor vidieť vo väzbe. V putách dnes prišiel pred sudcu.

Ku skutku došlo v popoludňajších hodinách v jednom z domov v obci Lackovce. Podľa zistení polície zúčastnené osoby najskôr spoločne popíjali alkohol. Slovná hádka vyústila do vzájomnej potýčky. Podľa slov starostky obce sa to stalo v rodine, s ktorou v obci problémy nemajú. "54-ročný Lackovčana zápasil s 58-ročným Humenčanom. Mladší muž vzal neotvorenú sklenenú fľašu od piva a udrel ňou staršieho muža po hlave," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Bola som veľmi prekvapená, asi najväčšiu úlohu zohral alkohol. Ale aby sme mali konflikt v obci alebo riešili priestupkové konanie, to sme neriešili," uviedla starostka obce Lackovce Ľuboslava Hofericová. Podľa polície sa fľaša rozbila, no to údajného agresora nezastavilo. Zobral ostrú črepinu a Humenčana ňou začal bodať. "Bodal ho do tváre a krku, napadnutý muž sa bránil, podarilo sa mu pred útočníkom ujsť," uviedla Ligdayová. 

"Policajti žiadali pomoc pre muža s ranou na krku, ktorú utrpel po napadnutí inou osobou. Záchranári muža na mieste ošetrili a v stabilizovanom stave pri vedomí transportovali do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia," povedal hlavný lekár OS ZZS SR Július Pavčo. Prípad rieši prešovský krajský vyšetrovateľ. Na základe dôkaznej situácie 54-ročného muža z Lackoviec obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. "Krajský vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie," uviedla Ligdayová. 

Muža policajti eskortovali pred sudcu prešovského Okresného súdu. Do uzávierky výsledok rozhodovania o väzbe známy nebol. Starostka obvineného muža vôbec nepozná ako agresora. "On také nemal žiadne agresívne, keď pracoval na aktivačných prácach, bol veľmi pracovitý. Veľmi dobrý strojník, len ten alkohol zapracoval," dodala Hofericová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy