Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Policajti zachránili bezradnú srnku pred medveďom šikovným manévrom
Zdielať na

VIDEO: Policajti zachránili bezradnú srnku pred medveďom šikovným manévrom

TRSTENÉ NA ORAVE / Adrenalínový zásah majú za sebou policajti z Trstenej na Orave. Počas ručania medveďa zachraňovali srnku. V tme sa zakliesnila do oceľovej bránky na opustenom súkromnom pozemku, upozornila na ňu náhodná okoloidúca.

"Keď sme prišli k tej srne a rozmýšľali, ako ju ideme zachrániť, tak sme započuli medveďa. V kríkoch to praskalo a počuli sme, ako ručí," uviedol Sebastián Dubeň z obvodného oddelenia polície v Dolnom Kubíne. Ako povedal jeho partner Juraj Grman, nebolo im všetko jedno a každú chvíľu sa za nebezpečným predátorom obzerali. "Ja si myslím, že ten medveď počul ako srnka skuvíňa a myslel si, že má večeru," doplnil.

Pravdepodobne sa šla napiť do rieky Oravica a plánovala rýchlo vbehnúť do lesa, hnedý maco ju však očividne prekvapil. Policajti najprv chceli volať poľovníka, no šikovným nápadom si poradili aj sami. "Mreže sme roztiahli zdvihákom, ktorý sme mali v kufri. Kopala, preto ju kolega chytil za zadné nohy. Samotný zákrok trval tri minúty," vysvetlil Grman. Oslobodená srnka potom rychlo utiekla do lesa. "Takýto špecificky zásah sme ešte nemali," uzavrel jeho kolega. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy