Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opäť sa rozbieha festivalová sezóna. Na Slovensko prídu svetové hviezdy
Zdielať na

Opäť sa rozbieha festivalová sezóna. Na Slovensko prídu svetové hviezdy

BRATISLAVA / Fanúšikovia kvalitnej hudby, dobrej zábavy a hlavne pravej festivalovej nálady sú vysmiati od ucha k uchu. Po dvoch rokoch pandémie sa opäť rozbieha festivalová sezóna. Na Slovensko sa podarilo dotiahnuť aj svetové hviezdy. Nick Cave and the Bad Seeds

Iba pred pár dňami bol Národný futbalový štadión plný nadšených fanúšikov Red Hot Chili Peppers, alebo Dua Lipa. "Festival Love Stream vlastne odštartoval takú veľkú festivalovú sezónu na Slovensku. Začalo sa niečo nové, aspoň čo sa týka samotného nášho festivalu. No a myslím, že tých takmer 60-tisíc fanúšikov svedčí o tom, že ľudia ešte stále majú záujem baviť sa a užívať si kvalitnú, dobrú muziku," hovorí PR manažér festivalu Lovestream, Ján Kakaščík.

Svoju klasickú podobu tento rok opäť dostane aj najznámejší festival na Slovensku, Pohoda. Hlavnou hviezdou bude Nick Cave and the Bad Seeds.

"My sa mimoriadne tešíme, že sa rozbiehajú. Máme z toho až trošku trému, keď si predstavíme, že tam tí ľudia prídu. Ale je to úžasný pocit, že sa môžeme konečne vrátiť s takou podobou Pohody, ako to bolo predtým," uviedol Michal Kaščák, organizátor festivalu Pohoda. 

Po dvoch rokoch prekladaných termínov na prešovskom prírodnom kúpalisku vyrástli ako huby po daždi hudobné pódiá. Musela prísť prestávka pre koronavírus, aj keď organizátorské prípravy prebiehali do poslednej chvíle.

"Všetci, čo majú lístky z minulých ročníkov a neprišli na festival z pochopiteľných dôvodov, lebo festival nebol, tak všetky tie vstupenky platia," objasnil organizátor Dobrého festivalu, Miro Tásler. 

Program festivalu sa tento rok rozdelil žánrovo na štyri pódiá. Hudobníkom sa zaplnili diáre. Dúfajúc, že už bez vynútených prestávok.

"Verím, že čo najdlhšie vydrží to voľno," dodal Miro Tásler. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy