Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V prípade vraždy Jána Kuciaka sa objavili tajné kódy v komunikácii
Zdielať na

V prípade vraždy Jána Kuciaka sa objavili tajné kódy v komunikácii

PEZINOK / Tajné kódy pre vraždu, alibi postavené na úrokoch, aj zahodený telefón s dôkazmi. Korunný svedok v kauze popravy novinára Jána Kuciaka a troch prokurátorov, Zoltán Andruškó, vypovedal pred súdom už štvrtý deň. Viackrát zopakoval, že v oboch prípadoch bol objednávateľom Marian Kočner.

Opäť v kukle, aby mu kamery nevideli do tváre, tentoraz aj so sťažnosťami, že sa zdravotne necíti dobre. Zoltán Andruskó s prestávkou vypovedal pred súdom takmer 5 hodín. Za vraždou novinára aj pokusom o likvidáciu elitných prokurátorov vidí toho istého človeka. "Objednávateľom bol, vlastne stále je, Marián Kočner," povedal Andruskó. 

Andruskó tvrdí aj to, že Kočner plánoval nevydarenú popravu Petra Šufliarskeho keď už bol vo väzbe pre kauzu zmenky. So Zsuzsovou mal mať na to tajný kód - rozoberali problémy so zubami. "Ona chodila k zubárovi a že pán Kočner to platí. Nejak tak to medzi sebou písali a mala to byť objednávka vrážd," uviedol Andruskó. 

Ako alibi zas podľa neho mali slúžiť Zsuzsovej správy v maďarčine, v ktorých ho žiadala o vrátenie peňazí aj s úrokmi. Podľa Andruská tým chcela zamaskovať, že mu v skutočnosti dala peniaze pre vykonávateľov popravy. Jej advokát to odmieta. "My máme dôkazy o tom, že Andrusko si od roku 2013 požičiaval od Aleny Zsuzsovej," povedal advokát Zsuzsovej Štefan Neszméry. 

Andruskó tvrdí, že dôležitá časť komunikácie sa nachádza aj v jeho mobile, ktorý ale zahodil do Váhu. Prokurátor to odmietol komentovať, veľa si od neho sľubuje zástupca Kuciakovcov. "Uvidíme, či sa ho podarí nájsť a mali by tam byť informácie, ktoré sú zásadné," uviedol právny zástupca Kuciakovcov Roman Kvasnica. "Nie je problém vytvoriť ďalší telefón, ktorý bude tvrdiť, že je Andruskov," dodal Neszméry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy