Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prokurátor podal obžalobu na Pčolinského. Dôvodom má byť korupcia
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na Pčolinského. Dôvodom má byť korupcia

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služba Vladimíra Pčolinského zo zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti.

"V poslednej dobe býva dobrým zvykom, v úvodzovkách, zo strany ÚŠP, že sa o krokoch voči mojej osobe dozvedám z médií. Ani ja ani moji právni zástupcovia v tejto veci nemáme zatiaľ nič doručené. Neprebehlo záverečné naštudovanie spisu, takže neviem ako sa s tým potom vysporiada súd," povedal Pčolinský. "Takýto postup je v rozpore s trestným poriadkom ako aj s judikatúrou Ústavného súdu SR," uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Exriaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský bol od marca 2021 vo väzení v Leopoldove. Krátky čas strávil aj v bratislavskom Justičnom paláci. Exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského prepustili 31. augusta 2021. Potom ako generálny prokurátor Maroš Žilinka použil paragraf 363 a rozhodol o jeho prepustení. 

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Pčolinský a bývalý námestník SIS Boris Beňa boli obvinení z brania úplatku od podnikateľa Zoroslava Kollára vo výške 20 000 eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy