Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TV JOJ pomáha: Za ukrajinské hranice vyrazil ďalší kamión s humanitárnou pomocou
Zdielať na

TV JOJ pomáha: Za ukrajinské hranice vyrazil ďalší kamión s humanitárnou pomocou

SLOVENSKO/UKRAJINA / V piatok, 29. apríla vyrazil na cestu za ukrajinské hranice ďalší kamión s humanitárnou pomocou, v znamení televízie JOJ. O jeho náklad sa postarala redaktorka Marika Dulaiová, ktorej pomáhali nielen kolegovia, ale aj naši diváci. Všetkým patrí veľká vďaka.

24-tonový kamión sa vďaka našej kolegyni Marike Dulaiovej začal napĺňať pomocou pre ľudí na Ukrajine, sužovaných vojnou, už po druhýkrát. Prvá zastávka bola v kolárovskom mlyne. "Keď vieme, že kam ide tá múka, kde naozaj potrebujú, tak radi pomáhame," vyjadril sa Levente Varga, Mlyn Kolárovo. Výzva na stránke Mariky Dulaiovej spojila dobrých ľudí. Nadácia TV JOJ zabezpečila kamión a Marikin byt sa dočasne zmenil na skladisko darov, ktoré vlastnoručne triedila i balila. A už nielen pre ľudí z mestečka Jasiňa, kde býva pani, s ktorou robila na začiatku vojny rozhovor.

"Niečo zostáva priamo v meste Užhorode pre domov dôchodcov a ľudí z Mariupoľu, ktorí tam prišli. Časť vecí, ktorú sme vyzbierali ide priamo do Mikolajeva, ale tam to odvezú naši známi na Ukrajine, lebo to je vojnová zóna," vysvetlila redaktorka spravodajstva TV JOJ Marika Dulaiová. Spomínané zariadenie pre seniorov vzniklo špeciálne pre ľudí, ktorí ušli z vojnových oblastí. K múke pribudla symbolická pomoc vo forme zeleniny z Marcelovej. "Sme sa rozhodli, že naša firma, ktorá je pestovateľom, venuje nejakú kapustu a nejakú karotku, ktorú máme momentálne na sklade," dodal Miroslav Sudický z Vitazel Marcelová.

​Kamión s humanitárnou pomocou sa pomaly ale iste zapĺňa a z juhu Slovenska sa vydáva na ďalšiu cestu. "Nesieme múku, zeleninu, vodu, plienky pre dospelých, plienky pre deti, jedlo ďalšie, oblečenie, tričká, veci, ktoré sa rozstrihajú a budú na maskovacie siete a kopec ďalších, ja si už ani neviem spomenúť," dodala Marika. Pomoc, materiálnu i finančnú, pridali opäť aj kolegovia z televízie JOJ. Ľudia v Jasini spávajú len na matracoch, Marikini kamaráti pozháňali postele i skrine. Po reportáži o prvej zásielke okrem iného poslali plienky z lekárne v Miloslavove, či kávu z Tesárskych Mlyňan pre vojakov. Finančne prispeli ešte aj klientky Marikinej kaderníčky. Humanitárnu pomoc z JOJ-ky si dokonca prišli natočiť aj kolegovia z HRT. "Ideme úplne tá istá partia, ešte aj ten istý kamión, sme zohratí, dnes nám to išlo oveľa rýchlejšie, takže možno keď pôjdeme do tretice, tak to dáme úplne super," dodala Marika. "Je to o niečom inom, človek pomôže, firma pomôže a ja to odšoférujem," vyjadril sa na záver vodič kamiónu, Tonko Kokaš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy