Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V rodinnom dome v Bratislave našli telo známeho podnikateľa Rastislava Bilasa
Zdielať na

V rodinnom dome v Bratislave našli telo známeho podnikateľa Rastislava Bilasa

BRATISLAVA / Podnikateľ spájaný s rôznymi kauzami prišiel dnes ráno o život. Kriminalisti a hasiči strávili niekoľko hodín v jeho dome v Starom meste. Podľa zistení televízie JOJ môže za tragédiu auto s hybridným pohonom. Po vybití batérie totiž naštartovalo spaľovací motor. Jeho splodiny boli smrteľné.

Niekoľko policajných áut, ale aj hasiči so špeciálnou jednotkou a sanitky, zasahovali v ranných hodinách v jednom z rodinných domov v bratislavskom Starom meste. Podľa zistení televízie JOJ, v dome býval podnikateľ Rastislav Bilas, ktorý mal byť spájaný s niektorými známymi kauzami, ako napríklad s tzv. garážovou firmou v spojitosti s emisnou kauzou Interblue.

V čase nešťastia sa v dome nachádzali aj ďalší ľudia

"Dnes krátko pred 7:30 hod. sme boli požiadaní zo strany príslušníkov Hasičského záchranného zboru, o súčinnosť pri otváraní dverí rodinného domu, kde sa mala nachádzať osoba bez známok života," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Bratislave, Silvia Šimková. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc údajne priotráveným osobám. Na mieste incidentu ošetrili a do nemocnice previezli dve dospelé ženy a dve deti," dodala hovorkyňa OS ZZS SR, Alena Krčová. Muža sa záchranári snažili resuscitovať, ale žiaľ, neúspešne. Lekár musel konštatovať smrť.

K tragédii malo dôjsť za kurióznych okolností

Hasiči a policajti sa na mieste zdržali až do popoludňajších hodín. "Na mieste udalosti zasahovali tri kusy hasičskej techniky s jedenástimi príslušníkmi," vysvetlil veliteľ zásahu Dušan Kľúčik. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že k tragédii malo dôjsť za kurióznych okolností. Vyšetrovatelia pracujú aj s verziou, že nebohý muž sa mal vo večerných hodinách vrátiť domov na aute, ktoré malo hybridný pohon. Do garáže mal zaparkovať auto na tichý, elektrický pohon. Podľa zdroja televízie JOJ, pravdepodobne zabudol auto úplne vypnúť a keď sa batéria určená na pohon vybila, automaticky sa zapol spaľovací motor. Jeho splodiny sa začali šíriť po dome. Zasiahli aj miestnosť, kde Bilas trávil noc sám. Počas spánku sa nadýchal splodín, ktoré boli smrteľné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy