Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smolenický zámok hľadá svojho kastelána. Správca by mal byť ekonómom aj hoteliérom
Zdielať na

Smolenický zámok hľadá svojho kastelána. Správca by mal byť ekonómom aj hoteliérom

BRATISLAVA / Slovenská akadémia vied hľadá kastelána alebo kastelánku pre Smolenický zámok. Správca by sa mal vyznať do hotelierstva, ekonomiky a mal by mať ten správny entuziazmus pre nové projekty na zámku. O všetkých povinnostiach a výhodách porozprával Martin Venhart, podpredseda SAV pre 1.oddelenie.

Funkčné obdobie terajšieho kastelána Karola Volnera končí. "Aj touto cestou by som sa mu chcel poďakovať za to, kde posunul Smolenický zámok," povedal Venhart. "Hľadáme človeka, ktorý bude hoteliérom aj ekonómom dokopy. Samozrejme, bude mať k dispozícii tím ľudí. Úloh je naozaj veľa a pracovný čas sa nedá vymedziť," uviedol Venhart. 

Nový kastelán bude mať k dispozícii aj služobný byt, ktorý sa nachádza priamo na zámku. "Smolenický zámok je jedným z najreprezentatívnejších priestorov, ktoré má Slovenská akadémia vied. Hlavné využitie je na vedecké kongresy. Zámok je otvorenú aj pre verejnosť," povedal. 

Smolenický zámok by chceli ľuďom ešte viac sprístupniť. "Aj v okolí sú krásne miesta. Napríklad jaskyňa Driny, ktorá je jedinou sprístupnenou jaskyňou na Západnom Slovensku," povedal. Nový kastelán by mal zámku dodať väčšiu atraktivitu a spopularizovať ho pre širšiu verejnosť. "Vízia je posunúť zámocké služby ešte ďalej a naviazať na projekty, ktoré sú už rozbehnuté," uviedol.

Pracovná náplň: 

  • riadenie Kongresového centra
  • zabezpečovanie jeho prevádzky a obsadenosti
  • zodpovednosť za prípravu a plnenie obchodných, investičných a finančných cieľov
  • príprava a kontrola rozpočtu KC SAV Smolenice
  • zastrešovanie marketingových aktivít
  • podieľanie sa na výbere zamestnancov, kontrola práce zamestnancov, zodpovednosť za ich hodnotenie a motivovanie
  • dohľad nad spokojnosťou hostí a dodržiavaním kvality poskytovaných služieb
  • organizácia propagačných a kultúrno-spoločenských podujatí a podujatí pre širokú verejnosť

Požadované kvalifikačné predpoklady: 

Minimálnym požadovaným kvalifikačným predpokladom je ukončené vysokoškolské vzdelanie najmenej druhého stupňa v študijnom odbore zodpovedajúcom niektorému spomedzi predmetov činnosti KC SAV, Smolenice.

 Požiadavky na nového kastelána je možné nájsť na webovej stránke Slovenskej akadémie vied. Uzávierka prijímania žiadostí o zaradenie do výberového konania je 25. apríla 2022.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy