Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Petra Vlhová ukázala zlato aj malý glóbus. V rodnom Liptovskom Mikuláši dostala viaceré ocenenia
Zdielať na

Petra Vlhová ukázala zlato aj malý glóbus. V rodnom Liptovskom Mikuláši dostala viaceré ocenenia

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Fanúšikovia sa dočkali. V jej rodnom meste Liptovskom Mikuláši, pár kilometrov od lyžiarskeho strediska Jasná, kde robila svoje prvé oblúčiky, vyšla na pódium Petra Vlhová. Primátor ju ocenil Verejným uznaním za zásluhy a Petra získala tiež titul Osobnosť Liptova. A každý člen tímu ďalšiu zlatú medailu.

"To je asi pre mňa najviac, čo môže byť. Prinášať, radosť, úsmev, plač. Makala som celý rok aj pre tieto momenty," povedala Petra. Rodáčku z Liptovského Miluláša, bielu kráľovnú, držiteľku viacerých glóbusov a zlatú medailistku Petru Vlhovú vítalo viac ako tisíc fanúšikov. A to aj napriek sychravému počasiu. Je zaujímavé, že víťazka v alpskom lyžovaní sa zimy bojí. "Nemám rada zimu, aj teraz je mi je zima, aj na kopci mne je stále zima," uviedla. 

Prsty počas olympiády jej silno držali rodičia. "Po tom prvom kole som čarovala, všetko robila, aby Peťka mala medailu a nakoniec to vyšlo úspechom," povedala mama Zuzana Vlhová. Petra bude naďalej spolupracovať so svojím trénerom Maurom Pini. "Ja som šťastná, že ho mám," povedala Petra. 

​Zlatá Peťa dostala zlatu tortu. "Tortu rozdelím - ja sa teším," uviedla Petra. "Tešíme sa z úspechu, ktorý nám priniesla do Liptovského Mikuláša a na celé Slovensko," povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Petra si potrebuje poriadne oddýchnuť a chystá sa na dovolenku k moru. "Idem s mojím priateľom Miškom. Som rada, keď sa môžem opaľovať, oddychovať. Už minulý rok som sa začal s Miškom potápať, takže by sme si chceli urobiť kurz," dodala Petra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy