Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Každý slávi Valentín po svojom. Niektorí v reštaurácii, v bazéne ale aj v karanténe
Zdielať na

Každý slávi Valentín po svojom. Niektorí v reštaurácii, v bazéne ale aj v karanténe

BRATISLAVA / Tohtoročný 14. február je oveľa vzácnejší. Vlani sa totiž deň zaľúbených oslavoval najmä doma. Dnes si už ľudia mohli dovoliť romantické posedenie v reštaurácii, či príjemné hotelové wellnessy. Kvetinári nestačili viazať kytice a prekvapilo aj Slovenské národné divadlo... Ale keďže vrcholí omikronová vlna, mnohých zaľúbencov sme našli v karanténe aj na očkovaní.

Romantika so všetkým, čo k tomu patrí. Aj tak dnes čakali na svojich zákazníkov v reštauráciách v Humennom. "Nečakali sme, že budeme mať toľko rezervácií, máme ich 13," povedala manažérka hotela Karpatia Humenné Štefánia Pokšajová. Valentínsku večeru pripravoval šéfkuchár so svojim tímom a mysleli na všetky detaily. "Tak v tom menu sú aj afrodiziaká," uviedol šéfkuchár Ján Timák.

Dnešný valentínsky deň už naplno pocítili aj kvetinári. Aj keď už mohli prísť zákazníci osobne, mnohí akoby si zvykli na telefonické a podobné objednávky. "Telefonicky, emailom, messengerom, ale cítiť, že chodia už aj osobne," povedala kvetinárka Eva Liptáková. V jednom sa ale zvyky nezmenili. Že na Valentína idú najviac ruže. "V rôznych farbách, nielen v červenej, bordovej, ale aj v ružovej, losovej," uviedla Liptáková. 

Na deň zaľúbených zareagovalo aj SND, keďže aj divadlá sú aktuálne otvorené. Spustilo "Valentínsku kampaň", ktorá sa ale nevzťahuje len na dnešný deň, ale na celý február. "Máme celú kampaň postavenú na tom, že zoberte svoju lásku do divadla. Sme pre nich vytvorili špeciálne darčekové poukážky," povedala riaditeľka komunikácie SND Barbora Šajgalíková. 

V divadle mali pripravené aj kvety. "Nesú na sebe heslo "Slová nestačia", ktorý sa nám zdal veľmi trefný," povedala Šajgalíková. V divadle Astorka majú dnes premiéru. "Je to náhoda, pretože toto je naše nové divadlo. Je to aj zároveň pekný darček, kto príde na tú premiéru. Bohužiaľ, hráme stále v tých obmedzeniach," uviedol riaditeľ divadla Astorka Vladimír Černý.

Tento rok si ľudia môžu Valentína užiť už aj vo wellnese. V tatranskom hoteli na Štrbskom plese oslávili zamilované dvojice sviatok svätého Valentína už počas víkendu. "Tým, že nie je sviatok reálny, že nemajú voľno tak to oslávili víkendovo," povedala manažérka hotela Martina Marčanová. Kto si čo zažiadal, to sa im v rámci možnosti snažili splniť.

Na jednej strane radosť zaľúbencov, že môžu oslavovať, na druhej strane vrcholí vlna omikronu. A tak dnes zaľúbenci čakali aj v rade na očkovanie. "Odchádzam žiť do zahraničia, chcela som mať tretiu dávku," povedala čakajúca na očkovanie. 

A množstvo Slovákov uviazlo v karanténe. "Celkom romanticky znie valentínska karanténa. Tak ako to má byť, všetko kladné v tom hrnci bude," povedal moderátor Krimi Pavol Michalka. "My si nenecháme pokaziť večer, tak som objednal romantickú večeru," uviedol moderátor Ranných novín Thomas Puskailer. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy