Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rozruch v prešovských potravinách: Chlpatý zákazník sa skrýval medzi regálmi, skončil v policajnej klietke
Zdielať na

Rozruch v prešovských potravinách: Chlpatý zákazník sa skrýval medzi regálmi, skončil v policajnej klietke

PREŠOV / V prešovských potravinách urobil rozruch netradičný návštevník. Vyviesť ho museli policajti. Hoci sa pred nimi schoval pod regály, podarilo sa im ho chytiť.

​Chlpatý návštevník vyľakal majiteľku predajne. Najprv sa ho snažili odplašiť metlou, no to nepomáhalo. Kým neprišli policajti, nikto si netrúfol ísť bližšie. Až potom si všimli, že sa chlpatý návštevník až nápadne podobá na vydru. Zvieracieho návštevníka si všimol zákazník. Vydra už bola na chodbičke medzi skladom a predajňou. "Vydra musela prísť z vonkajších dverí," povedala majiteľka predajne pani Adriana. 

"Mali sme tu už medvede, mali sme tu už kone splašené, kravy," povedal náčelník MsP v Prešove Ján Andrejko. "Mali sme len otvorené dvere dozadu. Keď sme to pomaličky odohnali s metlou, tak sa skryla popod regál" vysvetlila pani Adriana. 

Po tom ako vydru policajti odchytili, ju previezli tam kam patrí, do prírody. Prepravku s ňou položili na breh neďalekej rieky. "Vydru sme odchytili, uložili do klietky a vyložili pri vode," povedal Andrejko. Spočiatku sa zdráhala, ale napokon zmizla pod hladinou.

Zoológ, ktorého sme oslovili spočiatku ani nechcel veriť, že by plachá vydra zavítala medzi rušné obydlia a ešte aj do predajne potravín. No keď videl zábery zo zásahu potvrdil, že to je vydra riečna. "Určite to je mladé zviera a tie majú tendenciu objavovať nové miesta," uviedol zoológ Martin Hromada. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy