Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Niektoré mestské kiná chcú opäť prilákať divákov. V Snine a Sabinove premietajú aj pre jedného človeka
Zdielať na

Niektoré mestské kiná chcú opäť prilákať divákov. V Snine a Sabinove premietajú aj pre jedného človeka

SNINA / Mestské kino v Snine prišlo s nápadom, ako postupne znovu vrátiť divákov do kinosál. Aj keď si lístok kúpi iba jeden návštevník, film pustia. Ľudia sú nadšení a považujú to za vysoký komfort. Mnohých zaujíma to, či sa oplatí premietať pre jedného diváka.

Novinka v Snine potešila návštevníkov kina. Filmy premietajú aj pre jedného diváka. "Hlavná otázka, ktorá zaujíma ľudí je, či je pre nás ekonomické premietať pre jedného človeka. To kino je tu, stojí, my ho prevádzkujeme, kinár je v práci. Takže nie sme až tak stratoví, ako by si mohol niekto myslieť," hovorí riaditeľka Domu kultúry v Snine Diana Turčik. 

Kinosála v Snine má kapacitu takmer 400 miest. V minulosti bol na premietanie filmu potrebný určitý počet divákov. Ak ich prišlo menej, film nepustili. "Sme stáli pod kinom, či príde aspoň tých 8 ľudí. Keď prišli, tak sme išli do kina a keď nie, tak sme išli domov. Alebo niekto bol šikovný a kúpil tri lístky," tvrdí návštevníčka kina. "Máme aj takých návštevníkov, ktorí pravidelne chodievajú sami a doteraz boli zvyknutí kupovať si 4 vstupenky naraz," hovorí Turčik. 

To je už ale minulosťou. Mesto k tomuto kroku pristúpilo hlavne preto, aby znovu vrátilo divákov do kina a aby sa kultúra stala opäť súčasťou každodenného života tak, ako predtým. "Máte celé kino pre seba, veľkú obrazovku, dobré ozvučenie, je to super. Nikto ma nebude vyrušovať, žiadne šušťanie," tvrdí návštevníčka kina. "Ja som tomu ani neveril, ale je to tak, že sa môžem dívať v kine sám," hovorí návštevník kina.

Sú aj mestá, kde premietanie pre jedného diváka zaviedli ešte pred pandémiou. "My kiná opäť štartujeme, my sme na štartovacej čiare a nemôžeme si vyberať. Áno, aj teraz v piatok sme hrali pre jedného diváka," tvrdí riaditeľ Mestského kultúrneho strediska Sabinov Jozef Váhovský. "Ľudia si už na to zvykli, že prídu do kina sami a nie je na tom nič zvláštne. Dokonca to považujú za vysoký komfort," hovorí Turčik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy