Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spolupáchateľku Slováka, ktorý je podozrivý z vraždy v Kanade, prepustili na kauciu. Stála 3 milióny dolárov
Zdielať na

Spolupáchateľku Slováka, ktorý je podozrivý z vraždy v Kanade, prepustili na kauciu. Stála 3 milióny dolárov

KANADA/SLOVENSKO / Spolupáchateľku Slováka, ktorý je podozrivý z vraždy v Kanade, prepustili na kauciu. Po niekoľkých mesiacoch vo väzbe bude doma s rodinou. Jej dočasná sloboda stála takmer tri milióny dolárov.

Číňanka Lucy Lu Li (26) je po viac ako pol roku za mrežami, na slobode. Jej matka zaplatila kauciu vo výške 2 milióny dolárov. Dvaja blízki rodinní priatelia, ktorí sú taktiež jej ručiteľmi, zaplatili spolu 700-tisíc dolárov. Lucy musí zostať v jej dome 24 hodín denne, sedem dní v týždni s výnimkou návštevy lekára a športovania v blízkosti jej domu.

Na nohe bude mať monitorovací náramok a navštíviť ju môže len jej najbližšia rodina. Lucy tiež môže používať internet, ale len v prítomnosti jedného z troch ručiteľov, ktorí za ňu zaplatili kauciu. Lucy a jej priateľ 29-ročný Slovák Oliver Karafa sú podozriví z vraždy 1. stupňa a pokusu o vraždu, ktoré sa mali stať koncom februára minulého roka.

V priemyselnej zóne Stoney Creek prišiel po streľbe o život 39-ročný Tyler Pratt. Vážne postrelená bola aj jeho tehotná priateľka. Všetky stopy viedli k Lucy a Oliverovi, ktorí bezprostredne po vražde odleteli do Európy. Až v júni minulého roka sa ich podarilo vypátrať a zadržať v Budapešti. Lucy vydali späť do Kanady, pričom Oliver sa tomuto kroku dlhé mesiace bránil. Budapeštiansky krajinský súd v januári tohto roka potvrdil rozhodnutie nižšieho súdu o tom, že všetky podmienky na vydanie do Kanady boli splnené. Čoskoro sa tak Oliver Karafa postaví pred kanadský súd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy