Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Starosta sa postaral aj o zlodejov: Chytil ich pri čistení medených káblov, ktoré krátko predtým ukradli
Zdielať na

Starosta sa postaral aj o zlodejov: Chytil ich pri čistení medených káblov, ktoré krátko predtým ukradli

NITRA / Dvaja muži v obci Vinodol ukradli káble určené na stavbu domu a zakrátko skončili v putách. Z káblov sa totiž rozhodli vybrať meď a to iba kúsok od miesta krádeže. Neuniklo to pozorným obyvateľom, ani starostovi.

Muž (25) sa vybral kradnúť aj s 20-ročným kamarátom do rodinného domu. Do vnútra sa nedostali, tak z dvora zobrali 30 metrový medený kábel. "Preskočili oplotenie a ukradli kábel. To bolo už vlastne v ranných hodinách," hovorí starosta Vinodolu Peter Straňák. Zlodeji sa aj s ukradnutým káblom vybrali zhruba 300 metrov od miesta krádeže. Všimol si ich obyvateľ obce a zavolal starostu.

"Zistil som, že čistia kábel na jedenej z okružných komunikácií," tvrdí Straňák. Muži tvrdili, že ho dostali v inej obci. Čistia ho a meď z neho pôjde do zberu. Starosta ich poslal preč. O krádeži v tej chvíli nikto netušil ani samotní majitelia domu. "Zobrali si kábel a vyčistili miesto. Išli smerom na Šurany, že kábel idú zaniesť," hovorí Straňák.

Starostovi to nedalo, stopy ho doviedli až k rodinnému domu z ktorého káble zmizli. Až vtedy sa ukázalo, že v dedine boli zlodeji. "Našiel som stopy po kábli. Zistil som odkiaľ bol kábel ťahaný a zistil som, že to je z jednej domácnosti," tvrdí Straňák.

Keď starosta zistil o čo ide, vybral sa zlodejov hľadať. Našiel ich za dedinou, tí vytušili, že je zle a rozutekali sa pred ním do poľa. "Tu sme ich naháňali, ja na jednu stranu a kolega na druhú," tvrdí Straňák. To už na miesto smerovali policajti a dvojica o pár minút skončili v putách. Mali smolu, že s ukradnutým káblom hneď neodišli. "Boli obvinení z krádeže a porušovanie domovej slobody, stíhaní sú na slobode," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy