Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štáb TV JOJ vycestoval do Írska: Slovák podozrivý z brutálnej vraždy učiteľky v Írsku sa už postavil pred súd
Zdielať na

Štáb TV JOJ vycestoval do Írska: Slovák podozrivý z brutálnej vraždy učiteľky v Írsku sa už postavil pred súd

DUBLIN / Slovák obvinený z vraždy írskej učiteľky a talentovanej speváčky v meste Tullamore, zostáva vo väznici. V stredu, 26. januára, o tom rozhodol súd, ktorý zároveň odročil pojednávanie o prípadnej kaucii na polovicu februára.

Jeho novým vynúteným domovom je väznica na okraji Dublinu s názvom Cloverhill District Prison, ku ktorej je priamo napojená budova súdu prepojená tunelom. Pred súd mal 23-ročný Slovák predstúpiť okolo 13:00 popoludní. 

Môžeme vstúpiť do súdnej siene, nič sa nesmie nahrávať, obvinený Slovák neprichádza, prepája sa telemostom zo špeciálnej miestnosti vo väznici, to sú opatrenia kvôli pandémii koronavírusu. "Teraz je to obvyklá prax. Dostal prekladateľku do slovenčiny a znovu vyhlásil, že je nevinný," hovorí novinárka The Independent Kate McCurry. 

Advokáta má štátom prideleného zadarmo. Ten média odmieta. Advokát tvrdí, že ešte nemá kompletné dokumenty na prípravu obhajoby. Nejaký čas potrebuje aj hlavná vyšetrovateľka. Preto sudca predlžuje väzbu a prípad odročuje. 

"Ďalšie rokovanie bude 9. februára. To sa už bude hovoriť aj o možnej kaucii, a teda šanci dostať sa na slobodu. Je to ale poriadne drahé," hovorí McCurry. Slovákovi za vraždu hrozí doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy