Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Útočník surovo dobil muža takmer na smrť. Polícia prípad vyšetruje ako pokus o vraždu
Zdielať na

Útočník surovo dobil muža takmer na smrť. Polícia prípad vyšetruje ako pokus o vraždu

PRIEVIDZA / 25 rokov za mrežami hrozí útočníkovi z Prievidze za to, že prepadol a brutálne dobil ďalšieho muža. Napadol ho na ulici v obci Cígeľ, pred bytovkami. Napadnutý muž skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. Útočník je v cele.

Páchateľ muža napadol pár metrov od bytovky v ktorej býval

"On išiel odprevadiť svoju priateľku do práce a keď sa vracal, tak bol napadnutý," hovorí starosta obce Cígeľ Štefan Mjartan.

Anatolij (43) tu na neho čakal od skorého rána. Zaútočil na neho desať minút po piatej. "Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania mal obvinený muž v skorých ranných hodinách pristúpiť odzadu k poškodenému, ktorého mal úmyselne udrieť doposiaľ nezisteným tupým predmetom po temene hlavy. Následne ho mal opakovane udrieť do krku a do hlavy, na čo napadnutý muž spadol na zem, kde ho obvinený mal viackrát kopnúť," uviedla policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Podľa našich informácií policajti v jeho dome zaistili bejzbalovú palicu. Práve ňou mal muža brutálne zbiť. Lekári mu diagnostikovali krvácanie do mozgu, zlomenú lebku a ďalšie vážne poranenia. "Bez poskytnutia lekárskej pomoci by bol pacient veľmi vážne ohrozený na živote. Mohlo to skončiť až smrťou," informuje riaditeľ nemocnice Bojnice  Peter Glatz. 

Útočník skončil v policajnej cele. Na krku má mimoriadne vážne obvinenie. "Starší vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 43-ročnému mužovi z Prievidze za obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaného v štádiu pokusu," hovorí Kuzmová. 

Motívom útoku bola podľa miestnych žiarlivosť

Útočník sa pred rokom rozišiel s priateľkou. Žiť s ňou začal muž, ktorého napadol. S jej odchodom sa nevedel zmieriť. Údajne sa jej vyhrážal a prenasledoval ju. "Je to taká tragédia, ešte si nepamätám, že by sa takéto niečo udialo v našej obci," tvrdí Mjartan. 

Útočník by sa mal v najbližších hodinách postaviť pred sudcu. Ten by mal rozhodnúť o jeho väzobnom stíhaní. "Obvinený bol už v minulosti súdne trestaný. V prípade dokázania viny hrozí za daný skutok trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov," informuje Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy