Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Dôchodkyňa chcela nastúpiť do rozbiehajúceho sa vlaku. Spadla do koľajiska
Zdielať na

VIDEO: Dôchodkyňa chcela nastúpiť do rozbiehajúceho sa vlaku. Spadla do koľajiska

TRNAVA / Dôchodkyňa sa v Trnave snažila nastúpiť do idúceho vlaku. Zo schodíkov spadla rovno do medzery medzi nástupišťom a vlakovou súpravou. Napriek hrozivému pádu na koľajnice, nakoniec odcestovala tým istým vlakom. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

K pristavenému vlaku, ktorý je už pripravený na odchod, uteká žena. Vonkajšie dvere sa jej otvoria, nakoľko vlak ešte stojí. No po pár sekundách sa súprava pohne. Žena ešte chvíľu váha, či stihne nastúpiť. Vlak medzitým pomaly naberá rýchlosť. Vtedy sa rozhodne, že doň predsa len naskočí, čo sa jej aj podarilo. Po nástupišti sa medzičasom ponáhľa 73-ročná žena. V panike a presvedčení, že to ešte stihne, sa snaží vystúpiť po schodíkoch dovnútra. Nedokáže sa ale udržať a padá priamo do medzery medzi nástupišťom a idúcim vlakom.

Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov:

"Idúci kolos ju našťastie nezachytil, pretože sa jej podarilo dostať do priestoru pod nástupišťom. Na celý incident sa s hrôzou pozerali nielen cestujúci, ale aj rušňovodič z druhého vlaku, ktorý ihneď upozornil výpravkyňu. Tá dala urýchlene znamenie na zastavenie vlaku," informuje policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Dôchodkyňu sa podarilo vytiahnuť späť na nástupište

Napriek hrozivému pádu na koľajnice sa vážnejšie nezranila. Dokonca ju ani nebolo potrebné previezť do nemocnice. Záchranári ju ošetrili na mieste. "Následkom tejto udalosti boli zmeškané 3 vlaky osobnej prepravy," uviedol riaditeľ odboru komunikácia ŽSSR Tomáš Kováč.

Vonkajšie dvere na vozňoch sa vo väčšine prípadov po vypravení vlaku na odchod nezablokujú. Automaticky sa zamknú až po dosiahnutí určitej rýchlosti. Aj preto sa neznámej žene tesne pred incidentom na nástupišti otvorili. "Vo všeobecnosti treba povedať, že dvere na niektorých vozňoch sa dajú otvoriť aj po vypravení vlaku, a to až do rýchlosti 5km/h. Potom sa následne automaticky zablokujú a už sa nedajú otvoriť ani zvnútra ani zvonku," tvrdí Kováč. 

Podľa informácií TV JOJ sa dôchodkyni napokon podarilo odcestovať tým istým vlakom, aj keď kvôli incidentu s pol hodinovým oneskorením. Spolu s ďalšou ženou, s ktorou sa pokúšali nastúpiť do už idúceho vlaku, budú predvedené na políciu a riešené v správnom konaní. Hrozí im pokuta až do výšky 500 Eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy