Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obyvateľom bytoviek prestali doručovať poštu. Pošta argumentuje tým, že nemajú menovky
Zdielať na

Obyvateľom bytoviek prestali doručovať poštu. Pošta argumentuje tým, že nemajú menovky

BRATISLAVA / Obyvatelia bytových domov na troch adresách v centre Bratislavy ostali šokovaní. V schránkach si totiž našli oznam, že doručovanie pošty im pozastavia. Do troch dní sa tak aj stalo. Pošta v ozname argumentovala tým, že ľudia tam nemajú označenie menovkami adresátov. Miroslav Kacera ale tvrdí, že sa dotklo aj tých, ktorí ho majú.

"Už je pozastavené doručovanie. Naozaj veľmi nešťastne, veľmi rýchlo. Žiadne riešenie. Navyše je tu skupina ľudí, ktorá si to označila, nejak minimálne dočasne a sú tu držaní ako nejaké rukojemníci, lebo nemôžu s tým nič robiť," povedal pán Miroslav Kacera. 

"Informácia o pozastavení doručovania adresátom, mala byť doručená len tým obyvateľom, ktorí schránky označené nemajú. Nedopatrením sa však stalo, že informácia bola vhodená do všetkých schránok, čím došlo k nedorozumeniu," povedala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. 

V ozname Slovenská pošta obyvateľov upozornila aj na to, že do odstránenia prekážok, budú ich zásielky ukladané na centrálnej pošte v Bratislave. Veľký problém ale môže adresátom spôsobiť to, keď sa nedostanú k doporučeným zásielkam napr. od exekútora, z polície alebo zo súdu.

"Keby som čakal, tak asi jediná vec, čo mi ostáva, chodiť každý týždeň sa opýtať na pobočku. Vystáť si tam v rade. Najhoršie je, že to môže byť niečo, čo nečakáte," uviedol pán Miroslav. 

"Pošta a doručovatelia, ktorí doručujú zásielky do spomínaného bytového komplexu, už v minulosti, aj keď ústne, upozorňovali na tento problém," uviedla Dorčáková. 

Nadriadený orgán pošty regulačný úrad to ešte nerieši. "Úrad k dnešnému dňu neeviduje sťažnosť ani podnet od obyvateľov z danej lokality," povedal hovorca Úradu pre reguláciu Roman Vavro. 

S podobnou situáciou sa už ale stretol. "Regulačný úrad už v minulosti riešil prípady týkajúce sa pozastavenia doručovania, ale týkalo sa to hlavne bezpečnosti doručovateľov respektíve ich zdravia," povedal Vavro. 

Pošta dotknutým obyvateľom nezanechá ani oznámenie o príchode zásielky. Na prízemí bytoviek je pritom aj recepcia. "Tu ten poštár ani nepríde. Vôbec. tak isto na tej recepcii vedia pomôcť dohľadať nejakých majiteľov," povedal pán Miroslav. 

"V prvom kroku sme vyzvali všetkých vlastníkov bytov, aby si neodkladne označili menami poštové schránky za účelom obnovy poštových služieb," uviedol správca budov. 

Podľa počtu bytov ale nejde o zanedbateľný problém. A veľmi obtiažne je aj to, aby sa všetci obyvatelia dohodli, nakoľko ide o majiteľov, nájomníkov a niektoré byty ešte nie sú obývané. "Spoliehať sa na to, že tuná teraz v 300 bytoch v jednej budove. Dokopy možno 900 - 1000 bytov, že sa teraz zorganizujú a za pár dni to vyrieši, tak že si každý nalepí papierik. To podľa mňa neexistuje," dodal pán Miroslav. 

"Môžeme potvrdiť, že aj dnes bola pošta riadne doručená do všetkých označených schránok v celom komplexe na Továrenskej a Čulenovej ulici," dodala Dorčáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy