Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opoziční politici Hlina a Simon kritizujú ministra pôdohospodárstva Vlčana. V rezorte vraj panuje papalášstvo
Zdielať na

Opoziční politici Hlina a Simon kritizujú ministra pôdohospodárstva Vlčana. V rezorte vraj panuje papalášstvo

BRATISLAVA / Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan čelí kritike. Nie sú to len dotácie na ošípané, pre ktoré koncom mesiaca odíde jeho štátny tajomník Kyseľ. Opoziční politici Hlina a Simon mu aktuálne vyčítali aj to, že v rezorte toleruje papalášstvo. Minister to odmieta.

Zsolt Simon a Alojz Hlina sami seba označili za sedliakov, ktorí sa dlhodobo venujú poľnohospodárstvu, a preto podľa nich majú právo poukazovať na veci, ktoré sa im nepáčia. "Firma štátneho tajomníka dostala na jednu sviňu - výsostná to sviňa, dostala 4500 euro," hovorí Simon. "Pri kontrole sme žiadne pochybenia nezistili," hovorí minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. 

Minister by mal podľa nich narobiť poriadky aj s riaditeľom štátnych lesov Tiborom Koszeghym. Ten vraj nezvládol reorganizáciu tohto podniku, a ešte aj podozrivo zastrelil jeleňa a muflóna. "Je to prípad enormného papalášizmu, niečo na úrovni Fidela Castra, keď strieľal vo Vysokých Tatrách z vrtuľníka kamzíky," tvrdí Hlina. 

"Postup generálneho riaditeľa v predmetnej veci bol v súlade s príslušnými vnútropodnikovými predpismi. V tomto prípade išlo navyše o výradové jedince," informuje hovorkyňa lesov Marína Debnárová. "Nešlo o žiadne veľmi dôležité trofejové kusy, tu niekto jednoducho potrebuje vyvolávať nejakú nespokojnosť," tvrdí Vlčan. 

​Minister Vlčan sa teda nechystá odvolať ani Koszeghyho, ale ani generálnu tajomníčku ministerstva Zuzanou Nouzovskú. Tej opozícia vyčíta rodinkárstvo, lebo mala výhodne ubytovať syna, študenta operného spevu, v lesníckom zariadení. "Vyložiť lesníkov z vlastnej ubytovne, aby syn vedúcej služobného úradu mal kde bývať počas štúdia v banskej bystrici za 120 euro, tak je to výsmech," hovorí Simon. "Nepoznám tieto detaily, neviem, či 120 euro je primeraná cena, ak tam miesto bolo voľné a niekto sa tam ubytoval," tvrdí Vlčan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy