Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Darované Vianoce: Detský zbor z Luníku IX. natočil svoj prvý videoklip
Zdielať na

Darované Vianoce: Detský zbor z Luníku IX. natočil svoj prvý videoklip

KOŠICE / V rámci tradičného seriálu, v ktorom na Vianoce prinášame radosť tam, kde jej inokedy veľa nenájdete, sme sa tentokrát vydali na neslávne známe košické sídlisko a speváckemu súboru poskytli šancu ich životov.

"Cieľom je profesionálne nahratie ich vlastného videoklipu a presadenie, aby sa dostal niekde von. Deti sa neskutočne tešia a to, že sa uvidia v televízii, bude splnením ich vianočného sna. Neviem, či vo svojom živote ešte také niečo zažijú," vysvetľuje Milan Dulina, zástupca riaditeľky základnej školy na Luníku IX. Práve tu chodia viac ako dve desiatky detí tvoriace Devjatkakere čháve, zbor známy z relácie Československo má talent.

Vďaka silám televízie a anonymného darcu z Košíc sa podarilo deti dostať do Tatier, kde bol nakrútený ich videoklip. Strach z výšok v lanovke bol rýchlo nahradený objavovaním čarov horskej prírody, malí speváci ostali uchvátení mrakmi, ktoré boli netradične pod nimi a ich entuziazmus bol nákazlivý. "Bolo to veľmi zaujímavé, keďže tieto deti sú veselšie a živšie ako iné, viac si to užívajú," potvrdila kameramanka Enid Humeňanská.

Deti sa zo Skalnatého plesa presunuli do ich domovskej triedy, kde ich pri oficiálnej premiére videoklipu čakalo prekvapenie. Navštívil ich Ondrej Kandráč a dal im ponuku, aká sa neodmieta. 18. júna tohto roku bude detský súbor jeho hosťom na predstavení v košickom Amfiteátri. "Je to záruka toho, že ľudia prídu a my sa na nich veľmi tešíme, naozaj to bude pre nás pocta. Pán Boh nech požehná všetkých, ktorí na tieto deti myslia,reagoval Ondrej Ferko, zbormajster celého zoskupenia.

"Toto všetko im dalo pocit, že niečo znamenajú a sú schopní niečo dosiahnuť," povedala riaditeľka Základnej školy Ľudmily Podjavorinskej Iveta Rošková.

Výsledný videoklip, ktorý vznikol za spolupráce televízie JOJ a anonymného darcu, si môžete pozrieť pod týmto článkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy