Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bývalý piťovec Tomáš Rajecký ostáva vo väzbe, Najvyšší súd SR zamietol jeho žiadosť
Zdielať na

Bývalý piťovec Tomáš Rajecký ostáva vo väzbe, Najvyšší súd SR zamietol jeho žiadosť

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Najvyšší súd zamietol žiadosť na prepustenie Tomáša Rajeckého z obavy, že by bývalý piťovec utiekol a vyhýbal sa trestnému stíhaniu.

Bývalý člen zločineckej skupiny piťovcov, Tomáš Rajecký, bol obvinený spolu s exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom a veľkopodnikateľom Zoroslavom Kollárom ešte v marci 2021. Trojica mala podľa polície údajne kryť a profitovať z výroby ilegálnych cigariet na Slovensku. Rajecký bol po obvinení v zahraničí a podľa jeho advokáta sa nechcel vyhýbať trestnému konaniu. Keďže sa ale pre účel vyšetrovania zo zahraničia nevrátil, súdy naň vydali medzinárodný zatykač. 

Po piatich mesiacoch ho pátrači našli v Španielsku, kde ho španielske vyšetrovacie orgány zadržali a skončil vo vydávacej väzbe. V piatok, 3. decembra, ho priviezli vo vládnom špeciále. Na druhý deň, 4. decembra, sudkyňa Pamela Záleská rozhodla o vzatí do väzby.

Ostáva vo väzbe

Žiadosť na Najvyššom súde SR o prepustení a stíhaní na slobode zamietli. "Senát 3T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí (15. decembra 2021) ako nedôvodné zamietol sťažnosti obvineného Tomáša R., ako aj prokurátora ÚŠP GP SR proti uzneseniu ŠTS, ktorým bol obvinený vzatý do väzby z dôvodov uvedených v § 71 ods. 1 písm. a) Trestného poriadku, teda pre obavu, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR, Alexandra Važanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy