Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pripravte si metličky a škrabky, v noci nás čaká poriadna snehová nádielka
Zdielať na

Pripravte si metličky a škrabky, v noci nás čaká poriadna snehová nádielka

BRATISLAVA / Ráno bolo mrazivé na celom Slovensku. Teplota sa zdvihla, ale na miestach, kde zostala oblačnosť, sme zostali pod nulou. Situácia sa bude meniť a veľmi výrazne.

Už popoludní začala na západe od juhozápadu pribúdať oblačnosť a bude jej ešte viac. Nad ránom sa očakáva z tejto oblačnosti aj výrazná snehová nádielka. V nižších polohách to však môže byť z rána aj dážď so snehom, prípadne aj dážď a pretože v týchto končinách sa očakáva pokles teploty do rána iba na 1 až -2°C, tekuté zrážky môžu namŕzať a môže sa vytvárať poľadovica.

Snehu bude pribúdať počas dňa a snehová perina na Záhorí, ale aj v okolí Bratislavy bude rásť a rásť a dosiahne až do výšky 15 cm. Rozfúka sa juhovýchodný vietor do 25 až 30 km/h, v nárazoch okolo 50 km/h a ten bude spôsobovať tvorbu snehových jazykov.

Posledné územie, kde bude snežiť, je východ

Sneženie sa počas dňa rozšíri aj na zvyšné územie Slovenska, najneskôr príde na východ. Denná teplota sa bude udržiavať v intervale od -1 do 3°C, na východe bude teplejšie, tu miestami až do 6°C.

Zima so snehom prináša veľa radosti deťom, ale my, dospelí, vidíme aj problémy. Zajtra sa treba obrniť trpezlivosťou a empatiou, pretože problémy na cestách sa určite objavia.

Pred veľkou nádielkou snehu varuje aj hlavné mesto. "Prosíme vás, aby ste počas štvrtka odložili presuny po meste autom, ktoré nebudú pre vás nevyhnutné," vyzývajú na sociálnej sieti. 

Polícia varuje vodičov

Polícia na svojej sociálnej sieti vyzýva vodičov, aby si dávali na cestách pozor a zvýšili opatrnosť. Apelujú, aby vodiči svoju jazdu prispôsobili premávke, prípadne nevyužívali individuálnu dopravu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy