Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V parlamente si odsúhlasili dlhšiu pracovnú dobu do Vianoc
Zdielať na

V parlamente si odsúhlasili dlhšiu pracovnú dobu do Vianoc

BRATISLAVA / Pred Vianocami v parlamente majú veľa práce. Okrem oficiálne naplánovaných podnetov a návrhov sú tam aj tie, na ktorých sa v utorok, 7. decembra, dohodla vládna koalícia. Aby poslanci netrávili vianočne sviatky v parlamente odhlasovali si pracovný čas od budúceho týždňa až do 20tej hodiny.

Poslanci parlamentu budú počnúc dnešným dňom rokovať o hodinu dlhšie, teda do 20:00. Novinkou je tiež rokovanie pléna v pondelok, 13. decembra, od 9:00 do 20:00, hlasovať sa v daný deň nebude. Členom zákonodarného orgánu sa zároveň skráti obedňajšia prestávka, bude trvať len hodinu od 13:00 do 14:00. Informoval o tom podpredseda Národnej rady SR, Milan Laurenčík po rokovaní poslaneckého grémia.

Dohoda na uvedených zmenách je podľa jeho slov naprieč všetkými parlamentnými stranami a hlavným dôvodom týchto rozhodnutí je snaha čo najskôr prerokovať všetky body programu.

Poslanci začali v stredu, 8. decembra, rokovať v druhom čítaní o podpore ľudí nad 60 rokov pre očkovanie. Pozmenovací návrh, na ktorom sa koalícia zhodla, zatiaľ predložený nebol, teda stále je v parlamente návrh s pôvodnou poukážkou v hodnote 500 eur.

Súvisiace články