Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo väzbe zomrel jeden z obvinených Plačkovej kauzy. Príčina jeho smrti je už známa
Zdielať na

Vo väzbe zomrel jeden z obvinených Plačkovej kauzy. Príčina jeho smrti je už známa

BRATISLAVA / Vyšetrovanie smrti údajného člena drogového gangu, ktorého zadržali spolu so Zuzanou Plačkovou, policajti ukončili. Pripomeňme, že Pavol D. zomrel po dvoch týždňoch za mrežami. Výsledok vyšetrovania je jasný - obvinený zomrel bez cudzieho zavinenia.

Polícia preto na základe týchto skutočností zastavila trestné stíhanie. "Vyšetrovateľ uznesením vec v zmysle trestného poriadku odmietol, pretože bolo preukázané, že smrť nebola spôsobená cudzím zavinením," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Invalidný dôchodca (55) sa za mreže dostal 30.septembra rozhodnutím sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. 

Hneď po nástupe do väzby mu diagnostikovali rôzne chronické ochorenia

Jeho zdravotný stav sa však náhle skomplikoval a obvinený zomrel. Pavla D. spolu s ďalšími štrnástimi ľuďmi zadržali a neskôr aj obvinili z drogovej trestnej činnosti v rámci veľkej protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry. Prokurátor žiadal väzbu pre desiatich z nich.

Sudca ŠTS v Pezinku prepustil na slobodu štyroch obvinených, vrátane Zuzany Plačkovej a jej manžela Reného, a to pre nedostatok dôkazov

Šiestich obvinených poslal za mreže. Všetci podali voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej v pondelok rozhodoval Najvyšší súd. "Senát 5T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým boli títo obvinení vzatí do väzby," informuje hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. 

Zuzana Plačková s manželom od začiatku obvinenia z drogovej trestnej činnosti odmietajú

Podali voči nim sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. "O vami uvedenej sťažnosti doposiaľ nebolo rozhodnuté. Úrad špeciálnej prokuratúry vykonáva rôzne procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," informuje hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy