Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž pri páde z koňa utrpel vážne zranenia. Nie je zrejmé, čo sa stalo
Zdielať na

Muž pri páde z koňa utrpel vážne zranenia. Nie je zrejmé, čo sa stalo

HUMENNÉ / Po páde z koňa skončil s ťažkými zraneniami a v umelom spánku. 63- ročného muža transportovali vrtuľníkom do košickej nemocnice s vážnym úrazom hlavy a chrbtice. Majiteľka koní je z tejto udalosti zdrvená. Podľa nej to boli sekundy.

Podľa informácií TV JOJ sa muž vybral zajazdiť si na koni, čo presne sa odohralo, zatiaľ jasné nie je. Keď sa majiteľka koní otočila, zbadala už iba klusať koňa bez jazdca.

 "Neviem nič. Zľakla som sa, len mi volala sestra, že čo sa stalo, že s koňmi išli," povedala švagriná zraneného muža. Mala to byť bežná vychádzka, majiteľka koní, ktorá tam bola spolu s ním je z celej udalosti zdrevná. Podľa jej slov bol kôň pokojný. Nevie si vysvetliť, čo sa mohlo stať.

"V čase nášho príchodu k zranenej osobe sa osoba nachádzala na zemi. Do príletu leteckých záchranárov sme jej poskytli prvú pomoc," priblížil Jozef Vitek, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Humennom. Majiteľka koní pred kamerou hovoriť nechcela, no mimo záznam povedala, že počas vychádzky išla ako prvá. Po chvíli však zbadala, že druhý kôň klusal, no už bez jazdca.

63- ročného pána išla hľadať. Ležal na na zemi a podľa jej slov nekomunikoval, no bol pri vedomí. K nešťastnému pádu došlo v ťažko prístupnom teréne medzi obcami Rovné a Udavské. Záchranárov priviezli k zranenému mužovi hasiči na štvorkolke. Nevyhnutný bol rýchly transport do nemocnice. Priamo na mieste preto pristál vrtuľník. "63- ročného muža, ktorý po páde z koňa utrpel vážny úraz hlavy a chrbtice, previezli leteckí záchranári na umelej pľúcnej ventilácii s vážnymi poraneniami do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach," povedala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy