Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čaputová sa prihovorila ženám, ktoré sú obeťami násilia: Tieto slová by si mali vziať k srdcu
Zdielať na

Čaputová sa prihovorila ženám, ktoré sú obeťami násilia: Tieto slová by si mali vziať k srdcu

BRATISLAVA / Počas pandémie bolo domáce násilie na vzostupe, napriek tomu pokiaľ ide o pomoc obetiam domáceho násilia, je tu stále veľa nevyriešených problémov. Uviedla to v stredu prezidentka Zuzana Čapatová, ktorá sa zhovárala aj s klientkami poradenského centra Nádej v Bratislave. Podľa nej treba urobiť zmeny v systéme, pretože obete niekedy čelia nesprávnemu prístupu aj zo strany sudcov, polície či úradníkov z úradu práce. Riaditeľka centra vyzvala aj verejnosť, aby bola všímavá k tomu, čo sa deje v okolí.

​"Chcem povzbudiť iné ženy, ktoré váhajú, aby nabrali odvahu a z bludného kruhu násilia sa pokúsili vyslobodiť. Máme ešte veľa výziev pred sebou, rozprávali sme sa o tom, kde všade zlyhávajú, slovenské inštitúcie v tejto téme," vyjadrila sa prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Chcela by som podporiť, aby boli ľudia empatickí, aby neboli hluchí a slepí voči tomu, čo sa deje za dverami druhých bytov a aby sa netvárili, že sa ich to netýka, lebo to nie je ich problém," povedala Adriana Havašová, riaditeľka Centrum Nádej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy