Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeseň vo Vysokých Tatrách: Príjemné teplé počasie a všade samé farby
Zdielať na

Jeseň vo Vysokých Tatrách: Príjemné teplé počasie a všade samé farby

VYSOKÉ TATRY / Tí, ktorí sa rozhodli stráviť čas vo Vysokých Tatrách určite neoľutovali. Príjemné teplé počasie a malebná príroda všade naokolo. Navyše, jesenné obdobie tam prináša okrem pestrých farieb aj neopakovateľný oblačný kúpeľ.

Nádherné jesenné ráno navyše s úžasnými výhľadmi mohli zažiť turisti na Lomnickom štíte. "Toto bol môj splnený sen, určite to každému odporúčam, aby sem prišiel aspoň raz za život," povedala turistka Bronislava. 

Jeseň prináša do Vysokých Tatier stabilné a príjemné počasie a vďaka výbornej viditeľnosti či inverzii aj tie najkrajšie výhľady. Mnohí výlet neplánovali a rozhodli sa na poslednú chvíľu. "Neplánovali sme, len sme tŕpli, aké bude počasie. Verili sme, že dobré, tak sme išli a sme veľmi radi," uviedol Michal. 

Amanda je Kanaďanka, niekoľko rokov už žije pod Tatrami, najviac sa jej páčia práve na jeseň. "Vysoké Tatry sú krásne najlepšie. Ja ľúbim túry. Už som bola na Slavkovskom štíte, na Rysoch a na Východnej vysokej."

Dnes so sebou zobrala na výlet aj svojho kanadského kamaráta. "Ale môj kamarát sa boji výšok," povedala Amanda. "Toto je najvyššie miesto, kde som v živote bol. V Kanade máme hory tiež, ale tak vysoko som sa nikdy nedostal, je to neuveriteľná skúsenosť, som šťastný," uviedol Shaun po výstupe. 

"Tú tatranskú jeseň si do kalendára poznačia len skutoční fajnsmekri," povedal hovorca tatranských stredísk Marián Galajda. A jedným z takých sú aj Jakub s Alexandrou. Oni sa ale na Lomničák nedopravili lanovkou, ale po svojich. "Kým máme nohy, tak ich treba používať," uviedol horolezec Jakub. 

Do jesennej atmosféry sa ale neprepla iba príroda, aj lanovkám sa od pondelka konci letný režim. "Lanovky budú vyrážať neskôr a končiť skôr. Potom sa už budeme chystať na zimu," dodal Galajda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy