Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V rybníku kradol inteligentný zlodej. Zachytila ho kamera, polícia to ale riešiť nebude
Zdielať na

V rybníku kradol inteligentný zlodej. Zachytila ho kamera, polícia to ale riešiť nebude

OCHODNICA/KYSUCE / Lukáš Turčák z dediny Ochodnica síce vie, kto mu ukradol ryby, ale polícii to určite nenahlási.

K Lukášovmu rybníku si nadránom našla cestu vydra riečna. Prilákali ju sem pstruhy dúhové, ktoré tu mladý Kysučan chová. Zvieracia zlodejka využila svoju príležitosť, keď zabudol nad hladinu vody dať pletivo, ktoré ryby chráni pred dravcami."Ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným a ona bola pripravená, toto pletivo, kt. je tu sa dá otvoriť, aby sa dalo vyčistiť," povedal Lukáš Turčák. 

Chvíľku špekulovala a potom skočila medzi vykŕmené pstruhy a z vody postupne vytiahla päť rýb. "Vydra neuloví len toľko, čo je schopná spotrebovať, takže aj päť šesť uloví, zožerie len jednu, hlavy im odhryzne," uviedol veterinár Robert Ferenc. 

Vydra zrejme dobre vedela, prečo prišla práve na toto miesto. "Pokiaľ raz sa vám dostane do objektu, bude sa vracať, je inteligentná, má dobrú pamäť," povedal  Ferenc. Aj Lukáš zistil, že páchateľka sa viackrát vrátila na miesto činu. Lenže nedostala sa k čerstvej rybacinke, lebo sa poučil, že pletivo má byť na svojom mieste. "Na kamerách som pozeral, či sa vracia a chodila, tu 5-6 krát a išla ďalej," dodal s úsmevom Lukáš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy