Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Líder zloby a prevratu. Takto nazval Heger Fica po vyhrážkach prezidentke
Zdielať na

Líder zloby a prevratu. Takto nazval Heger Fica po vyhrážkach prezidentke

BRATISLAVA / Premiér Eduard Heger na dnešnej tlačovej konferencii ostro skritizoval predsedu strany SMER - SD za jeho včerajšie vyhrážky občianskymi nepokojmi, ktoré mieril smerom k prezidentskému úradu.

Róbert Fico sa v pondelok poobede stretol s hlavou štátu po tom, čo prezidentka vyzvala na upokojenie vyhrotenej politickej situácie. Po následnej debate sa obrátil na sociálne siete, pričom Čaputovú skritizoval za pasivitu a zároveň pohrozil organizáciou ďalších protestov. "Pani prezidentka odo mňa dostala informáciu, že v októbri a novembri tohto roku SMER - Sociálna demokracia mieni zorganizovať protestné zhromaždenia, kde očakávame mnohotisícovú účasť a že budeme naďalej robiť nekompromisnú ľavicovú opozičnú politiku, ktorej cieľom bude aj prezidentský úrad," vyhlásil bývalý premiér.

Eduard Heger si myslí, že občianske nepokoje a chaos hrajú opozícii do karát a Ficove vyhrážky považuje za drzosť a opovážlivosť. "Jeho súčasné skutky ukazujú, že hucká občanov voči pokoju, poriadku a rozvahe, ktoré nevyhnutne potrebujeme na to, aby sme riešili pálčivé problémy od pandémie až po následky tejto krízy, ktorým čelí celý svet," vyjadril sa predseda vlády. Svojmu kritikovi spočítal kauzy z minulosti a označil ho za "lídra zloby a rozvratu, ktorý zo Slovenska neurobil sociálny štát, ale krajinu, v ktorej malá skupina beztrestne bohatla na jej okrádaní."

Vládnu situáciu neuľahčujú ani rastúce ceny energií, pre ktoré bol Heger svojim oponentom viackrát skritizovaný. Chybu však vidí skôr v predchádzajúcich vládach, ktoré tomu podľa neho svojimi rozhodnutiami výrazne pomohli. "Fico mal trikrát možnosť urobiť zo Slovenska úspešnú krajinu, svoje možnosti ale premrhal," vyhlásil premiér. Zároveň priznal, že situácia nie je ideálna a vyzval občanov k pokoju, rozvahe, obetavosti, statočnosti a jednote. Tieto vlastnosti podľa neho vždy udržali Slovensko nad vodou a inak tomu nebude ani teraz, zvlášť s pomocou peňazí v rámci Plánu obnovy a odolnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy