Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Svadba s nepríjemným suvenírom - covidom. Prispela k tomu, že Stará Ľubovňa sa ocitla v bordovej farbe
Zdielať na

Svadba s nepríjemným suvenírom - covidom. Prispela k tomu, že Stará Ľubovňa sa ocitla v bordovej farbe

STARÁ ĽUBOVŇA / Svadba je síce radostnou udalosťou, ale v prípade Starej Ľubovne to aspoň nateraz neplatí. Práve svadobná veselica dostala okres do komplikovanej epidemickej situácie. Po nej totiž pribúdajú desiatky pozitívnych prípadov. Situácia je tam natoľko vážna, že sa okres možno zafarbí medzi prvými do čiernej na kovidovom semafore.

Čísla v staroľubovnianskom okrese začali narastať v polovici septembra a to potom, keď sa nevesta z bardejovského okrese veselila spolu s hosťami a so ženíchom v okrese Stará Ľubovňa

"Väčšia časť svadobčanov pochádzala z bardejovského okresu ,a takisto nevesta, svadba sa konala v našom okrese a väčšia pochádzala z obce Šarišské Jastrabie, kde evidujeme ohnisko nákazy," povedala Mária Mancalová, riaditeľka RÚVZ v Starej Ľubovni. 

Staroľubovniansky okres nebol na tom vôbec zle, dlho tam na covid automate svietila zelená a neskôr aj oranžová farba. "Okres mal benevolentnejšie podmienky na organizovanie hromadných podujatí ako tie okresy ktoré to mali náročnejšie, mame takú informáciu že sa to presúvalo," uviedla Mancalová. 

Čísla staroľubovnianskych regionálnych hygienikov poriadne zarazili, za dva dni je to takmer sto nových prípadov. A cítia to už aj v staroľubovnianskej nemocnici, kde museli reprofilizovať ďalšie lôžka. "Máme 14 zreprofilizovaných lôžok, na ktorých je 7 ľudí," povedal riaditeľ nemocnice Peter Bizovský. 

Nemocnica funguje v režime OTP, to ale neznamená, že ľudí, ktorí nie sú očkovaní či testovaní neošetria. Riaditeľ správanie mnohých ľudí nechápe. 

Ak bude počet pozitívnych v okrese aj naďalej tak prudko stúpať, regionálna hygienička nevylučuje, že sa od pondelka plánovaná bordová farba zmení v hodine dvanástej na čiernu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy