Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tri pokusy o vraždu: Seniorke, ktorá veriteľkám do kávy pridávala atropín, vymeral súd 25-ročný trest
Zdielať na

Tri pokusy o vraždu: Seniorke, ktorá veriteľkám do kávy pridávala atropín, vymeral súd 25-ročný trest

PEZINOK / Seniorke travičke súd vymeral 25 rokov. Terézia zo Šiah si vypočula tvrdý verdikt. Za tri pokusy o vraždu a podvod si má trest odpykať v tej najprísnejšej forme väzenia. Tri ženy sa dôchodkyňa pokúsila zniesť zo sveta sofistikovaným spôsobom. Aby im nemusela vrátiť napožičiavané peniaze podľa obžaloby ich otrávila Atropínom.

Tri rovnaké scenáre, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani špičkový spisovateľ kriminálok. 69-ročná Terézia si od ľudí napožičiavala obrovský balík peňazí. Medzi nimi bol aj farár, ktorého zlákala na výhodný biznis s rajčinami a šampanským. Najhoršie ale dopadli tri ženy, od ktorých vylákala cez 120-tisíc eur a to bol ten najmenší problém.

Všetky tri ženy sa obžalovaná pokúsila otráviť

Vždy keď sa s ňou stretli, aby prejednali dlh, do kávy, či čaju im primiešala atropín. "Strácala som motoriku. Nevedela som rozprávať. Myslela som, že mám porážku. Raz som bola na ÁRE v Šahách a raz na neurológií v Leviciach 10 dní," hovorí poškodená Klaudia. "Sucho v ústach, pocit na malú potrebu. Strašne sa mi plietol jazyk, nevedela som rozprávať, nevedela som chodiť. Ja som sa zobudila len ráno na neurológií na JIS," hovorí poškodená Jana. 

Ženy pomocou spoločného lekára, prišli na to, že boli Teréziou otrávené

Jedna z nich preto na dôchodkyňu vymyslela pascu a káva skončila na expertíze. Tá Atropín definitívne potvrdila. Dnes na pojednávaní odzneli okrem iného aj záverečné reči. Počas tej prokurátorovej sa, ale ozvala výzva na evakuáciu.

Pojednávanie prerušila nahlásená bomba

Budovu súdu prehľadali psovodi s negatívnym výsledkom. Po viac, ako 2 hodinách mohol prokurátor v záverečnej reči pokračovať. Obžalovanej navrhol 25 rokov alebo doživotie. Obhajoba naopak žiadala oslobodenie spod obžaloby. Samotná Terézia uviedla, že ide o akési spolčenie proti jej osobe a vyhlásila, že je nevinná.

Senát mal ale iný názor. 69-ročnej Terézií vymeral 25 rokov na tvrdo s maximálnym stupňom stráženia

"Prísne to určite nie je vzhľadom na spôsob páchania trestnej činnosti. Päťkrát bol pokus, ktorý bol zadokumentovaný v obžalobe. Z tých výpovedí svedkov vyplynulo, že sa to možno stalo viackrát," hovorí prokurátor ÚŠP. Rozsudok v tejto kauze právoplatný nie je, posledné slovo bude mať Najvyšší súd. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy