Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Banskobystrická župa spustila pilotný projekt: Mobilné tímy očkujú deti na stredných školách
Zdielať na

Banskobystrická župa spustila pilotný projekt: Mobilné tímy očkujú deti na stredných školách

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrická župa spustila pilotný projekt, očkovanie na stredných školách. Mobilné vakcinačné tímy budú postupne obchádzať školy v celom kraji a očkovať budú študentov, pedagógov aj ich rodinných príslušníkov. Prvých záujemcov v piatok, 12. septembra, ráno zaočkovali na Gymnáziu Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

Od dnešného dňa Banskobystrický samosprávny kraj očkuje priamo v školách, počas mesiaca prejdú všetky školy v kraji. "Prihlásiť sa môže každý študent, každý učiteľ. Záujem aktuálne prejavilo asi 400 študentov," informuje podpredseda BBSK Ondrej Lunter. "Veľa cestujem do zahraničia, tak potrebujem očkovanie," hovorí študent Richard. "Budeme mať možnosť chodiť do školy, keď budeme zaočkovaní, a nebudeme musieť byť doma v karanténe," študentka Mária. 

Celkovo 59 škôl v pôsobnosti kraja plánujú obísť mobilné očkovacie tímy v najbližších týždňoch. "Sme vďační za tento nápad a keď sa to osvedčí, tak to prenesieme na iné župy," hovorí minister školstva Branislav Gröhling. 

Niektoré školy už prejavili vysoký, až 70 percentný záujem, horšie je to podľa vedenia župy na juhu stredného Slovenska, v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec, či revúca, kde rodičia s očkovaním detí váhajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy