Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajný prezident Peter Kovařík vyzýva prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutý sken uznesenia
Zdielať na

Policajný prezident Peter Kovařík vyzýva prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutý sken uznesenia

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Policajný prezident vyzval na začatie trestného stíhania vo veci trestného činu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi. Ide o reakciu na únik skenu originálneho uznesenia o vznesení obvinenia zo štvrtka, 26. augusta, s vlastnoručným podpisom prokurátora.

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík vyzval príslušné orgány prokuratúry, aby dali z úradnej povinnosti pokyn za začatie trestného stíhania vo veci pre trestný čin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Uviedol to vo svojom stanovisku, ktoré poskytol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Ide o reakciu na únik skenu originálneho uznesenia o vznesení obvinenia zo štvrtka, 26. augusta 2021, s vlastnoručným podpisom prokurátora, ktorý ho vydal. Tiež podľa neho lživé a ničím nepreukázané je aj spájanie jeho osoby s tvrdením prokurátora Juraja Chyla z Krajskej prokuratúry v Bratislave v uznesení, o ktorom informoval Denník N v sobotu, 28. augusta, že jeho cieľ bol vyzradiť informácie nepovolaným osobám.

Peter Kovařík zdôraznil, že z jeho strany nedošlo k odovzdaniu, respektíve kopírovaniu tohto uznesenia pre iné osoby a nezverejnil ho. "Keďže chcem, aby trestné konanie prebiehalo zákonným spôsobom, z dôvodu účelového zverejnenia uznesenia o vznesení obvinenia, zverejňujem touto cestou odôvodnenie mojej sťažnosti zahlásenej priamo do zápisnice na mojom výsluchu,“ uviedol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy