Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za obcou Vojany sa stala vážna dopravná nehoda. Na miesto privolali aj vrtuľník
Zdielať na

Za obcou Vojany sa stala vážna dopravná nehoda. Na miesto privolali aj vrtuľník

VOJANY / Dnes okolo obeda sa za obcou Vojany v okrese Michalovce stala vážna dopravná nehoda. Čelne sa tam zrazili dve osobné autá a medzi pasažiermi boli aj dve deti. Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky a na ceste pristál vrtuľník.

"Členov posádky bolo 8, z toho v jednom motorovom vozidle bolo 5 a v druhom 3," povedal Tibor Adi, veliteľ zásahu HS Veľké Kapušany. V jednom z áut cestovali aj dve malé deti. Po nehode ich z vraku vytiahli príbuzní a odviezli ich do nemocnice.

Na miesto dorazili hasiči so špeciálnou technikou. Z áut vyslobodili osoby, ktoré v nich ostali. "Bolo nutné použiť vyslobodzovacie zariadenie pre záchranu ranenej osoby," dodal Adi.

"Žena a dvaja muži utrpeli poranenia hlavy, končatín a hrudníka. Záchranári ich previezli do nemocnice pri vedomý a v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa OS záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Najvážnejšie zranenia utrpela jedna zo spolujazdkýň. Záchranári ju na mieste oživovali a zabezpečili jej rýchly transport do nemocnice pomocou vrtuľníka. Bohužiaľ ani to nepomohlo. "Vzhľadom na zhoršenie jej stavu museli záchranári počas letu zahájiť kardiopulmonálnu resustitáciu a pri jej pokračovaní bola v kritickom stave odovzdaná lekárom," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa vrtuľníkovej záchrannej služby. Osoba po prevoze do nemocnice zraneniam podľahla.

Vyšetrovanie príčiny dopravnej nehody je ešte iba na začiatku. Polícia zatiaľ urobila iba prvotné úkony priamo na mieste. "Alkohol u vodičov zistení nebol, bližšie okolnosti, miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," priblížila Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy