Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Agresívny muž pri prevoze napadol zdravotníka. Teraz mu hrozí až päť rokov väzenia
Zdielať na

Agresívny muž pri prevoze napadol zdravotníka. Teraz mu hrozí až päť rokov väzenia

Archívne video Archívna reportáž

PREŠOV / V sobotu v noci počas transportu na vyšetrenie do nemocnice v Prešove prevážaný pacient fyzicky napadol jedného zo zdravotníkov záchrannej služby.

Keď vozidlo rýchlej zdravotnej služby zastavilo pred urgentným príjmom, pacient začal bezdôvodne kopať a udierať rukami do prístrojov a iného vybavenia sanitky.
Posádka sanitky mu v tom chcela zabrániť, snažili sa ho spacifikovať a upokojiť. No v istom momente rozrušený pacient trafil nohou do pravej ruky záchranára, následkom čoho mu spôsobil zlomeninu prsta pravej ruky s dobou liečenia najmenej 42 dní.

Agresívnemu 25 ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie pre prečin ublíženie na zdraví. "Uznesením okresného vyšetrovateľa v Prešove bolo vznesené obvinenie 25 ročnému Marekovi z trestného činu ublíženia na zdraví," informuje hovorkyňa Jana Ligdayová.
Bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. "Nakoľko poškodeným je podľa zákona chránená osoba, obvinenému hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uzavrela Ligdayová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy