Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Meteorológovia vydali viaceré výstrahy: V týchto okresoch hrozia búrky a povodne
Zdielať na

Meteorológovia vydali viaceré výstrahy: V týchto okresoch hrozia búrky a povodne

SLOVENSKO / Meteorológovia varujú pred povodňami z trvalého dažďa. Na pondelok hlásia dážď, prehánky a ojedinele aj búrky. Poobede by malo zrážok ubúdať.

Hydrologická výstraha prvého stupňa platí pre okresy na severe stredného Slovenska. Varovanie vyhlásil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) do utorka ráno (8:00). SHMÚ o tom informoval na svojej internetovej stránke. Výstraha prvého stupňa pred povodňami platí pre okresy Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín. SHMÚ zatiaľ nehlási žiadny stupeň povodňovej aktivity. Boli vydané aj meteorologické výstrahy pred dažďom v okresoch Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Konkrétne ide o okresy Gelnica, Košice okolie, Michalovce, Sobrance, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a všetky okresy v Prešovskom kraji.

Na pondelok meteorológovia predpovedajú prevažne zamračené a na mnohých miestach dážď alebo prehánky, výnimočne búrky. Na západe a neskôr aj na strednom Slovensku bude ubúdať zrážok. Na krajnom západe by mala byť miestami zmenšená oblačnosť. Najvyššia teplota 19-24°C, na Orave, Liptove, Spiši a Horehroní okolo 17°C. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 11 °C. Na juhozápade bude slabý, spočiatku západný až severozápadný vietor 3-7 m/s (10-25 km/h). Predpokladané množstvo zrážok je do 3 mm, vo východnej polovici do 10 mm. Cez našu oblasť by mal postupovať ďalej na východ studený front spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Poľska ďalej na juhovýchod.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy