Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cesta na dovolenku môže byť nočnou morou: Oprava diaľníc vytvára kilometrové zápchy
Zdielať na

Cesta na dovolenku môže byť nočnou morou: Oprava diaľníc vytvára kilometrové zápchy

SLOVENSKO / Cesta na dovolenku do slovenských letovísk sa pre mnohých stáva nočnou morou. Dôvodom sú nedokončené diaľnice a opravy našich ciest, ktoré najmä cez víkendy vytvárajú niekoľkokilometrové zápchy. Diaľničiari však argumentujú, že inak to nejde.

Najväčším problémom sú už niekoľko rokov Ružomberok a Žilina, ktorých obchvaty chce NDS sprejazdniť do konca roka 2023. V lete k nim však pravidelne pribúdajú ďalšie nástrahy.

“Cestári potrebujú využiť letnú sezónu a normálne suché, teplé počasie, aby opravili čo najviac ciest podľa financií a možností," povedal riaditeľ Zelenej vlny Ľuboš Kasala. Okrem nekonečného príbehu s názvom dostavba D1, sa motoristi musia obrniť trpezlivosťou aj na už dokončených úsekoch.

“Trvanie každej uzávery zodpovedá rozsahu a nevyhnutnému technologickému postupu prác. Mnohé práce prebiehajú nepretržite aj počas sviatkov a víkendov," vyjadrila sa Národná diaľničná spoločnosť. 

Ani R1 sa v lete nevyhla opravám na niekoľkých úsekoch. Stavebné práce počas výmeny mostných záverov by mali byť ukončené začiatkom októbra. „Na diaľnici R-jedna v úseku Nová Baňa - Žarnovica sme počas dopravných obmedzení zaevidovali 13 dopravných nehôd a 11 škodových udalostí, najčastejšou príčinou bolo nevenovaniu sa vedeniu motorového vozidla a rýchlosť," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Národná diaľničná spoločnosť avizuje, že od 6. septembra čiastočne uzavrie R-jednotku v úseku mosta nad komunikáciu pri odpočívadle Voznica. K viacerým zápcham by však nemuselo prísť, keby objednávatelia opráv na komunikáciách spolu viac hovorili. "Možno by to chcelo lepšiu komunikáciu, možno lepšiu koordináciu," dodal riaditeľ Zelenej vlny Ľuboš Kasala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy