Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cyklotrasu ani nestihli začať využívať a už ju niekto poškodil. Škody vyčíslili na 1 000 eur
Zdielať na

Cyklotrasu ani nestihli začať využívať a už ju niekto poškodil. Škody vyčíslili na 1 000 eur

TERCHOVÁ / Cyklotrasa, ktorá má spojiť mesto Žilina s obcou Terchová, ešte nie je ani dokončená a už na nej vyčíňal neznámy vandal, či vandali. Vznikli tak škody, ktoré budú musieť stavbári opraviť a ich práce vyjdú na stovky eur.

Podľa odborníkov, ktorí majú na starosti túto stavbu, človek, ktorý poškodil tento most, si na to určite priniesol aj svoju výbavu. Diery, ktoré zanechal na premostení rieky Varínka v dedine Belá, naisto nemohol urobiť holými rukami.

"Našli sme tu takú železnú tyč, polícia ju zobrala na expertízu, bolo to také ohnuté akoby krompáč," uviedol Peter Chrapčiak z oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra. A nenechal na pokoji ani masívne drevené zábradlie. "Podľa typu poškodenia je to mechanicky. Niekto sa tu musel narobiť, aby to poškodil, pretože je to vysekané," opísal škody Chrapčiak. "Doposiaľ neznámy páchateľ mal poškodiť most, ktorý je súčasťou cyklomagistrály Terchová – VD Žilina," informovala hovorkyňa Gabriela Kremeňová. I keď táto cyklotrasa ešte nie je oficiálne otvorená, ľudia si už zvykli používať tento most. Diery na ňom sú teda nebezpečné. Najmä za šera, či tmy, si ich človek nemusí všimnúť a môže sa nepríjemne zraniť aj na ostrých hranách drevoplastových dosiek. "Poverený príslušník OO PZ Terchová začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," informoval o postupe hovorkyňa policajného prezídia Gabriela Kremeňová. "Poškodené sú dosky, ktoré sú ďalej, celá podlaha sa musí vymeniť až po poškodené miesto," konštatoval Chrapčiak. Vyčíslené sú škody na približne 1 000 eur. A nateraz museli pristúpiť k bezpečnostným opatreniam a miesto uzavrieť. 

Najčítanejšie správy